Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2010


Όλοι γνωρίζουμε την πολύ άσχημη κατάσταση διαβίωσης των ζώων στην πατρίδα μας (ιδιαίτερα των αδέσποτων), καθώς και στα συχνά και πολλές φορές πρωτοφανούς βαναυσότητας περιστατικά κακοποιήσεων, δηλητηριάσεων, εγκαταλείψεων, θανάτων από ασιτία και άλλου είδους αγριοτήτων σε βάρος τους, από «συνανθρώπους» μας. Η κατάσταση αυτή, καθαυτή, από την μια πλευρά είναι ανήθικη και απάνθρωπη για τους φίλους μας τα ζώα, και από την άλλη δεν τιμά την αξιοπρέπεια της ίδια της ύπαρξής μας. Επιπροσθέτως, στη σημερινή εποχή της ταχύτατης διάδοσης της πληροφόρησης, δυσφημεί τη χώρα μας διεθνώς, αναδεικνύοντας παράλληλα ένα σοβαρό κοινωνικό, πολιτιστικό και περιβαλλοντικό έλλειμμα της ελληνικής πολιτείας και κοινωνίας.

Είμαστε από εκείνους που πιστεύουν ότι απαιτείται επιτέλους μια σοβαρή φιλοζωική πολιτική εκ μέρους της οργανωμένης πολιτείας και ταυτόχρονα ευαισθητοποίηση και αλλαγή στάσης εκ μέρους όλων των πολιτών απέναντι στα ζώα (οικόσιτων και της άγριας φύσης), που αποτελούν αναπόσπαστο και ζωτικό μέρος του όλου οικοσυστήματος και περιβάλλοντος της πατρίδας μας.

Προς την κατεύθυνση αυτή, έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια, για την διοργάνωση μιας  ενημερωτικής τηλεοπτικής εκπομπής, ενός Τηλεμαραθωνίου Ενημέρωσης και Αγάπης για τα Ζώα, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την αλλαγή της στάσης της απέναντί τους.

Tην προσπάθεια αυτή, διοργανώνουν μέχρι στιγμής 32 φιλοζωικά σωματεία από όλη την Ελλάδα, 6 εθελοντικές ομάδες και περίπου 30 εθελοντές
Επί του παρόντος, οι διοργανωτές της προσπάθειας, επεξεργάζονται τα θέματα του συνημμένου σχεδίου του τηλεμαραθωνίου (που προέκυψαν από την εμπειρία τους και μέσα από τις πλέον δημοκρατικές και συμμετοχικές διαδικασίες), της συμμετοχής εξεχόντων δημοσίων προσώπων, που με την παρουσία τους κατά την διάρκεια του τηλεμαραθωνίου, μπορούν να επηρεάσουν θετικά την κοινή γνώμη και της αναζήτησης χορηγών, έτσι ώστε να μπορέσει να καταστεί δυνατή η πραγματοποίηση της εκπομπής.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Οι δικες σας φωτογραφιες

Στείλτε μας φωτογραφίες των αγαπημένων σας τετράποδων φίλων.
Στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης ή απο τις στιγμές του παιχνιδιού τους.
Για να δείξουμε και την όμορφη πλευρά της φιλοζωίας..
Στείλτε τις στο: Himaira7@gmail.com

Επικοινωνια

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον Τηλεμαραθώνιο Ενημέρωσης και Αγάπης για τα Ζώα.

Christiana Berg
himaira7@gmail.com
Πάνος Καφφές
panoskaffes@yahoo.gr

Find us

Τηλεμαραθώνιος blog
Τηλεμαραθώνιος RSS

Follow us in Facebook

Αναγνώστες

Dog Lover Blogspot

pan de lees

On Line

Video