Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Αγαπητοί φίλοι,

Σε λίγο καιρό συμπληρώνουμε δύο χρόνια από την στιγμή που ξεκινήσαμε την προσπάθεια για την δημιουργία ενός τηλεμαραθώνιου αγάπης και ενημέρωσης για τα ζώα. Μόνο μερικοί εθελοντές στην αρχή, που βοηθούσαν και εξακολουθούν να βοηθούν αδέσποτα πλάσματα, ταλαιπωρημένες ψυχές που βρίσκονται στον δρόμο και υποφέρουν, από την συμπεριφορά των συνανθρώπων μας, από την ουσιαστική αδιαφορία της πολιτείας, από την αναλγησία που διακρίνει την σύγχρονη κοινωνία μας….. από τα συνεχή πια περιστατικά ωμής βίας και βαναυσότητας εις βάρος τους.

Από την αρχή προσπαθήσαμε να προωθήσουμε την ιδέα μας, να την διευρύνουμε για όλα τα ζώα, συντροφιάς και της άγριας φύσης δημιουργώντας με συμμετοχικό τρόπο ένα σχέδιο προτάσεων και αιτημάτων και να δημιουργήσουμε μια κρίσιμη «μάζα», ένα σοβαρό κοινωνικό σύνολο με κύρος, από εθελοντές, εθελοντικές ομάδες, φιλοζωικά σωματεία, ειδικούς επιστήμονες, φιλόσοφους, ανθρώπους της εκκλησίας, δημόσια πρόσωπα, έναν σχηματισμό που έλλειπε από την Ελληνική κοινωνία και που αφ’ ενός θα μπορούσε να προκαλέσει το ενδιαφέρον των μέσων μαζικής ενημέρωσης για την επίτευξη της εκπομπής και αφ’ ετέρου να επηρεάσει ουσιαστικά την κοινή γνώμη.

Ο σχηματισμός αυτός μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια έχει δημιουργηθεί και εξακολουθεί να μεγαλώνει και να κερδίζει έδαφος με την βοήθεια και την συμμετοχή όλων σας και έχει αποκτήσει πλέον την δική του δυναμική καθώς για πρώτη φορά στην Ελλάδα έχουμε την συμμετοχή και την στήριξη τόσων εξεχόντων δημοσίων προσώπων.

Παρά το γεγονός ότι η οικονομική και κοινωνική συγκυρία  μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια έχει αλλάξει προς το χειρότερο και δυσκολεύει την προσπάθειά μας, οι  πρώτες επαφές με όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας έχουν πραγματοποιηθεί με την αποστολή επιστολών και έχουν γίνει ήδη κάποιες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις. Αυτήν την στιγμή βρισκόμαστε στην αναμονή των απαντήσεων των υπευθύνων των τηλεοπτικών σταθμών. Παράλληλα έχουμε έρθει σε επαφή με πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα για να μας διαθέσουν κάποια λεπτά ομιλίας στις 4 Οκτωβρίου που είναι ημέρα των ζώων και ήδη έχουμε την θετική ανταπόκριση από δύο προς το παρόν ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Θεωρούμε ότι η πραγματοποίηση του Τηλεμαραθώνιου είναι πλέον μια υπόθεση που μπορεί να μην πραγματοποιηθεί άμεσα, στις 4 Οκτωβρίου, καθώς η γενικότερη κοινωνική συγκυρία δεν είναι ευνοϊκή, όμως θεωρούμε ότι έχει πλέον δρομολογηθεί, όχι για το διηνεκές, αλλά για το συντομότερο δυνατό και για την οποία ίσως χρειαστεί να δείξουμε επιμονή όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα, καθώς οι μέχρι τώρα προσπάθειές μας στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας οι οποίες και θα συνεχιστούν, φαίνεται να κερδίζουν έδαφος στην ευαισθησία των υπευθύνων των τηλεοπτικών σταθμών.

Εκ της συντονιστικής διοργάνωσης
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Οι δικες σας φωτογραφιες

Στείλτε μας φωτογραφίες των αγαπημένων σας τετράποδων φίλων.
Στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης ή απο τις στιγμές του παιχνιδιού τους.
Για να δείξουμε και την όμορφη πλευρά της φιλοζωίας..
Στείλτε τις στο: Himaira7@gmail.com

Επικοινωνια

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον Τηλεμαραθώνιο Ενημέρωσης και Αγάπης για τα Ζώα.

Christiana Berg
himaira7@gmail.com
Πάνος Καφφές
panoskaffes@yahoo.gr

Find us

Τηλεμαραθώνιος blog
Τηλεμαραθώνιος RSS

Follow us in Facebook

Αναγνώστες

Dog Lover Blogspot

pan de lees

On Line

Video