Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010


Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται την υποχρέωση να βοηθήσουν  τα ζώα, επειδή ξέρουν ότι  μπορούν και αυτά να αισθάνονται τον ίδιο πόνο και να υποφέρουν όπως και εμείς, αλλά από μόνα τους, δεν έχουν κανένα  τρόπο να υπερασπιστούν  τη ευημερία τους. 

Στην πραγματικότητα, τα ζώα θεωρούνται από πολλούς ως τίποτε περισσότερο από μια περιουσία ή ακόμα χειρότερα από άψυχα αντικείμενα και  πρέπει να αντιμετωπίζονται έτσι. Η άποψη αυτή δυστυχώς, έχει δημιουργήσει μια απάνθρωπη κατάσταση για δισεκατομμύρια ζώα που μοιράζονται τον κόσμο μας. 




 Τα στατιστικά που έχουμε για τα ζώα σε παγκόσμιο επίπεδο είναι τραγικά.
  • Πάνω από 60 δισεκατομμύρια ζώα φάρμας σε όλο τον κόσμο, δεν έχουν ανθρώπινη μεταχείριση.
  • 1 δισεκατομμύριο είναι γάτες και σκυλιά και το 80% από αυτά είναι αδέσποτα ή παραμελούνται σε παγκόσμιο επίπεδο.
  • Εκατομμύρια άγρια ζώα σκοτώνονται ή πωλούνται παράνομα στην μαύρη αγορά και φέρνουν κέρδη 10 δις. δολάρια ετησίως.
  • Τα ζώα υποφέρουν σε μεγάλο βαθμό και συχνά εγκαταλείπονται κατά την διάρκεια φυσικών καταστροφών, πυρκαγιών κλπ.
  • Υπάρχουν περίπου 10 εκατ. είδη ζώων στον πλανήτη και από αυτά, τα 30.000 είδη εξαφανίζονται κάθε χρόνο.
Η παγκόσμια ημέρα των Ζώων, είναι μια ευκαιρία για να γιορτάσουμε και να εκτιμήσουμε την σχέση μας με τα ζώα, που μοιράζονται τον ίδιο πλανήτη με εμάς και να συνειδητοποιήσουμε τους τρόπους με τους οποίους αυτά εμπλουτίζουν την ζωή μας.

Είναι μια ευκαιρία να διασφαλίσουμε την σωστή μεταχείριση και διαβίωση στα ζώα εκτροφής και να υποστηρίξουμε την προστασία των φυσικών περιοχών που φιλοξενούν άγρια ζώα. 

Είναι μια ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε ότι και οι άλλες μορφές ζωής εκτός από τον άνθρωπο έχουν δικαίωμα ζωής πάνω στον πλανήτη.

Τόσο οι ιθαγενείς πολλών περιοχών της γης, αλλά και οι σημερινές θρησκείες πιστεύουν σ’ αυτή τη βασική αρχή της συνύπαρξης στη γη. Ακόμη και η επιστήμη μάς διδάσκει ότι ο άνθρωπος εξελίχθηκε σ’ αυτό που είναι σήμερα μαζί με τους άλλους οργανισμούς και όχι από μόνος του. 

Δεν ξεχνάμε ότι όλα τα φυτά και τα ζώα παίζουν κάποιο ρόλο στη διατήρηση της ζωής. Tα φυτά παράγουν οξυγόνο και ρυθμίζουν την ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα, ενώ οι μικροοργανισμοί και πολλά ζώα μετατρέπουν τη νεκρή ύλη σε χρήσιμα συστατικά. Έτσι, όλοι είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του οικοσυστήματος γη.

Η παγκόσμια ημέρα των ζώων, ξεκίνησε το 1931 από οικολόγους στην Φλωρεντία, οι οποίοι θέλησαν να επισημάνουν την προσοχή στα δεινά που περνούσαν τα απειλούμενα με εξαφάνιση ζώα. Η 4η Οκτωβρίου επιλέχτηκε γιατί είναι η γιορτή του Αγίου Φραγκίσκου, προστάτη των ζώων. Αυτή η μέρα από τότε, την γιορτάζουν σε όλο τον κόσμο. Την γιορτάζουν όμως οι άνθρωποι και όχι τα δισεκατομμύρια των ζώων που ακόμα και σήμερα, υποφέρουν και κακοποιούνται από τους ανθρώπους.
Η άγνοια είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στην αιτία αυτής της κατάστασης, που συμβαίνει στην χώρα μας. Η μη ενημέρωση του κόσμου, η μη διατήρηση του υπάρχοντος νόμου για τις κακοποιήσεις των ζώων, η μη εκπαίδευση της νέας γενιάς στα σχολεία, για την φιλοζωία και την οικολογία, οδηγούν στα αποτελέσματα που έχουμε σήμερα στην Ελλάδα.

Ας αφυπνιστούν επιτέλους οι αρμόδιοι φορείς για τις επικίνδυνες διαστάσεις που έχει πάρει στην χώρα μας η κακοποίηση και η εγκατάλειψη των ζώων. 
 
Πρέπει, η κυβέρνηση να ακούσει τις φωνές των φιλόζωων και να συστήσει ένα ειδικό τμήμα αστυνομίας που θα αναλαμβάνει τις περιπτώσεις κακοποίησης, κακομεταχείρισης, παραμέλησης και εγκατάλειψης των ζώων. Τα έσοδα που θα είχε το τμήμα αυτό από τα πρόστιμα όχι μόνο θα επαρκούσαν για τη λειτουργία του, αλλά θα μπορούσαν να αποτελέσουν και σοβαρή οικονομική πηγή για τη χώρα μας!

Πρέπει να απαγορεύσουμε την ελεύθερη πώληση στα φυτοφάρμακα αυτά που χρησιμοποιούνται για την δολοφονία των ζώων αλλά και είναι και επικίνδυνα για την δημόσια υγεία. 

Πρέπει επιτέλους να αρχίσει να εφαρμόζεται ο νόμος, άσχετα αν είναι ατελείς. Αυτή την στιγμή αυτόν έχουμε και αυτόν πρέπει να τηρήσουμε. Και μέχρι να αλλάξει, πρέπει να στηριχτούμε σε αυτόν για να μπορέσουμε να τιμωρούμε τους ενόχους!

Πρέπει να σταματήσουμε την διάκριση ανάμεσα στα καθαρόαιμα και στα αδέσποτα ζώα. Όλα έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες ανάγκες. Όλα αισθάνονται τον ίδιο πόνο και την ίδια απογοήτευση.
Πρέπει να μάθουμε να ζούμε αρμονικά μαζί τους. Τα έχουμε και μας έχουν ανάγκη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Οι δικες σας φωτογραφιες

Στείλτε μας φωτογραφίες των αγαπημένων σας τετράποδων φίλων.
Στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης ή απο τις στιγμές του παιχνιδιού τους.
Για να δείξουμε και την όμορφη πλευρά της φιλοζωίας..
Στείλτε τις στο: Himaira7@gmail.com

Επικοινωνια

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον Τηλεμαραθώνιο Ενημέρωσης και Αγάπης για τα Ζώα.

Christiana Berg
himaira7@gmail.com
Πάνος Καφφές
panoskaffes@yahoo.gr

Find us

Τηλεμαραθώνιος blog
Τηλεμαραθώνιος RSS

Follow us in Facebook

Αναγνώστες

Dog Lover Blogspot

pan de lees

On Line

Video