Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010
Γράφει η Himaira

Με φρίκη διάβασα την τελική έκβαση της υπόθεσης με τον βοσκό στην Κρήτη και για άλλη μια φορά θύμωσα, αγανάκτησα και αηδίασα με το νομικό μας σύστημα.

Μια αθώα ψυχή θανατώθηκε, γιατί απλά ο «ιδιοκτήτης» του θεώρησε ότι  αυτή ήταν η καταλληλότερη τιμωρία για τον σκύλο του. Η αιτία της τιμωρίας αυτής δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι εμείς οι άνθρωποι είμαστε τα πιο κτηνώδη ζώα σε αυτόν τον πλανήτη. Πώς να δικαιολογήσει κανείς την πράξη του βοσκού; Πώς να δικαιολογήσει κανείς την απόφαση της εισαγγελέας που αθώωσε το ανθρωπόμορφο κτήνος;

Δέχομαι το γεγονός ότι δεν αγαπάμε όλοι τα ζώα. Ότι δεν πονάει η ψυχή όλων μας όταν τα βλέπουμε κακοποιημένα, δολοφονημένα και πεταμένα στους δρόμους. Δεν μπορώ όμως να δεχτώ και να συγχωρέσω ή να δικαιολογήσω την συμπεριφορά αυτή. Είτε άμεση είτε έμμεση. Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για αυτά τα ζώα. Και όσο δεν το καταλαβαίνουμε τέτοια περιστατικά δεν θα σταματήσουν να υφίστανται.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά, αισθάνομαι ότι όσο και να φωνάζουν οι φιλόζωοι, όσο και να παλεύουν για να αλλάξουν το νομικό σύστημα σε αυτή την χώρα, όσο και να διαμαρτύρονται, αν δεν αλλάξει η νοοτροπία και η παιδεία μας, δεν κάνουμε τίποτα. Τι κι αν υπάρχει ο νόμος; Όταν οι ίδιοι οι «άρχοντες» του νόμου, κάνουν τα στραβά μάτια; Όταν αυτοί που μπορούν να βάλουν ένα μικρό λιθαράκι σε αυτό που λέγεται φιλοζωία και ζωοφιλία είναι τυφλοί; Ίσως γι αυτό να λένε ότι η «Δικαιοσύνη είναι τυφλή»…

Θέλω να πιστεύω και ελπίζω ότι αυτό που είπε κάποτε ο Λεονάρντο Νταβίντσι, θα βγει αληθινό….
«Θα έρθει η εποχή που οι άνθρωποι, όπως και εγώ,  θα κοιτάζουν τη δολοφονία των ζώων, όπως τώρα κοιτάνε τη δολοφονία των ανθρώπων»..

Μέχρι τότε όμως….  Απλά θα συνεχίσουμε να είμαστε τα πιο άγρια κτήνη…. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Οι δικες σας φωτογραφιες

Στείλτε μας φωτογραφίες των αγαπημένων σας τετράποδων φίλων.
Στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης ή απο τις στιγμές του παιχνιδιού τους.
Για να δείξουμε και την όμορφη πλευρά της φιλοζωίας..
Στείλτε τις στο: Himaira7@gmail.com

Επικοινωνια

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον Τηλεμαραθώνιο Ενημέρωσης και Αγάπης για τα Ζώα.

Christiana Berg
himaira7@gmail.com
Πάνος Καφφές
panoskaffes@yahoo.gr

Find us

Τηλεμαραθώνιος blog
Τηλεμαραθώνιος RSS

Follow us in Facebook

Αναγνώστες

Dog Lover Blogspot

pan de lees

On Line

Video