Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 15:00 έξω από το εκθεσιακό κέντρο ExpoAthens στην Ανθούσα, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τα μέλη του κινήματος «Δράση Ενάντια στη Γούνα», κατά της εντατικής κακοποίησης ζώων και της μαζικής θανάτωσής τους, με σκοπό την πώληση της γούνας. Μετά το τέλος της διαμαρτυρίας τους, τα μέλη του κινήματος κατευθύνθηκαν με τη συνοδεία της Αστυνομίας προς τη Λεωφόρο Μαραθώνος.

Νωρίτερα, η Αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών, προκειμένου να απομακρύνει τους ακτιβιστές από το πάρκινγκ της έκθεσης.



Όμαδα διαδηλωτών εκτόξευσε κόκκινη μπογιά εναντίον επισκεπτών της έκθεσης, ενώ φώναξαν και συνθήματα εναντίον τους, αποκαλώντας τους «δολοφόνους».

Χαρακτηριστικό, ωστόσο, είναι ότι κάποιοι από τους συμμετέχοντες στην έκθεση είχαν προκλητική συμπεριφορά απέναντι στους συγκεντρωμένους διαδηλωτές.

Νωρίτερα στις 10:30 π.μ. πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στο μετρό της πλατείας Συντάγματος.


Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσαν τα μέλη του κινήματος:
Η 1η διεθνής έκθεση γούνας στην Αθήνα έρχεται «να εγκαινιάσει μία εποχή» όπου η μαζική δολοφονία και το εμπόριο γουνοπτωμάτων γίνονται αντικείμενο επίδειξης και η εντατική κακοποίηση ζώων αξιώνει (και λαμβάνει) τις χορηγίες του ίδιου του κράτους। Σκοπός του Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών που διοργανώνει την έκθεση είναι η επέκταση της ελληνικής γουνοποιίας. Ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες η παραγωγή γούνας περιορίζεται ή καταργείται, η Ελλάδα αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο κέντρο εμπορίου γούνας στον κόσμο!


Κάθε χρόνο, εκατομμύρια ζώα σκοτώνονται με τον πιο βάναυσο τρόπο, ως οι «πρώτες ύλες» της βιομηχανίας γούνας. Αλεπούδες, κουνέλια, μινκ, κάστορες, ρακούν, λύγκες, τσιντσιλά, σκίουροι, ενυδρίδες,σκύλοι και γάτες θα κακοποιηθούν, θα σφαχτούν και θα γδαρθούν πολλές φορές ζωντανά, για να φτιαχτεί ένα κομμάτι ρουχισμού! Όμοια με άλλες φάρμες ζώων σε εντατικό περιορισμό, οι μέθοδοι παραγωγής που χρησιμοποιούνται στα εκτροφεία γούνας σχεδιάζονται μόνο για να μεγιστοποιήσουν το κέρδος. Για να ελαχιστοποιήσουν τις δαπάνες, οι γουναράδες στριμώχνουν τα ζώα σε μικρά συρμάτινα κλουβιά, όπου δεν μπορούν να κάνουν περισσότερα από μερικά βήματα μπρος και πίσω. 
Ο βασανιστικός περιορισμός πλασμάτων που αγαπούν το νερό και την κίνηση, οδηγεί τα ζώα συχνά στην τρέλα και τον αυτοακρωτηριασμό -δαγκώνουν το δέρμα, τις ουρές, και τα πόδια τους-και μανιωδώς βηματίζουν κάνοντας κύκλους ασταμάτητα.


H απόγνωση της ζωής σε ένα κλουβί μπορεί να κάνει τα ζώα μέχρι και να κανιβαλίσουν τους συντρόφους τους στα κλουβιά, ως αντίδραση στο βιασμό και την ταπείνωση της φύσης τους. Για να σκοτώσουν τα ζώα χωρίς να καταστρέψουν τη γούνα τους, οι γουναράδες συνήθως τα πνίγουν, τα χτυπούν ή τα σφυροκοπούν μέχρι θανάτου. Τα ζώα σε εκτροφεία γούνας μπορεί να θανατωθούν με αέρια, πρωκτική ηλεκτροπληξία ή με δηλητηριασμό με στρυχνίνη, ασφυκτιώντας με επίπονους και δυνατούς σπασμούς. Τα μικρά ζώα μπορεί να στριμωχτούν σε κιβώτια και να δηλητηριαστούν με την καυτή εξάτμιση ενός φορτηγού, ενώ οι θάλαμοι αποσυμπίεσης, και το σπάσιμο του λαιμού είναι άλλες κοινές μέθοδοι δολοφονίας στα βιομηχανικά εκτροφεία γούνας. 


Αυτές οι μέθοδοι δεν είναι πάντα αποτελεσματικές και πολλά ζώα “ξυπνούν” ενώ τα γδέρνουν.
Οι καταναλωτές πρέπει να ξέρουν ότι κάθε γούνινο παλτό, επένδυση, ή κομμάτι φινιρίσματος αντιπροσωπεύει το βασανισμό των ζώων, είτε αυτά είχαν εκτραφεί ή παγιδευτεί, ή ακόμα κι αν ήταν αγέννητα. Αυτή η φρικαλεότητα θα σταματήσει μόνο όταν ο κόσμος αρνηθεί να αγοράσει ή να φορέσει γούνα κι όταν το κράτος σταματήσει να επιδοτεί τους εκτροφείς.


Την ώρα που κυριαρχούν τα οικονομικά προβλήματα, η κοινωνική ανισότητα και η φτώχεια, μια διεθνής έκθεση γουνοπτωμάτων έρχεται μόνο να προκαλέσει με πανάκριβα είδη αιμοσταγούς πολυτελείας, κάνοντας επίδειξη σπατάλης, ενώ τρέφεται από τις κρατικές επιδοτήσεις και τα χρήματα των φορολογουμένων! Οι υποτιθέμενοι οικολόγοι και προστάτες των ειδών γουναράδες, είναι αυτοί που έχουν εξοντώσει τα γουνοφόρα ζώα και αυτοί που βγάζουν τα βρώμικα λεφτά τους από βουνά πτωμάτων.


Αυτό το χυδαίο εμπόριο που τρέφεται από έναν πρόστυχο καταναλωτισμό, εμπνέει την ασέβεια προς τη φύση και τα ζώα και συνηγορεί υπέρ μίας σπάταλης, απάνθρωπης κι ανήθικης κοινωνίας.


Τα ζωντανά, αισθανόμενα πλάσματα δεν ανήκουν σε εκτροφεία και σφαγεία, ανήκουν στο φυσικό τους περιβάλλον.


Ομορφιά δεν είναι ούτε η μόδα τους, ούτε τα άψυχα γουνοδέρματα. Ομορφιά είναι τα ζώα να ζουν ελεύθερα στην άγρια φύση.

zougla.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Οι δικες σας φωτογραφιες

Στείλτε μας φωτογραφίες των αγαπημένων σας τετράποδων φίλων.
Στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης ή απο τις στιγμές του παιχνιδιού τους.
Για να δείξουμε και την όμορφη πλευρά της φιλοζωίας..
Στείλτε τις στο: Himaira7@gmail.com

Επικοινωνια

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον Τηλεμαραθώνιο Ενημέρωσης και Αγάπης για τα Ζώα.

Christiana Berg
himaira7@gmail.com
Πάνος Καφφές
panoskaffes@yahoo.gr

Find us

Τηλεμαραθώνιος blog
Τηλεμαραθώνιος RSS

Follow us in Facebook

Αναγνώστες

Dog Lover Blogspot

pan de lees

On Line

Video