Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Παρά τις διαβεβαιώσεις του αρχηγού της αστυνομίας και της κας Αποστολάκη στα φιλοζωϊκά σωματεία της χώρας ότι σε περιστατικά κακοποίησης ζώων οι παρεμβάσεις της αστυνομίας θα είναι άμεσες και οι δράστες θα οδηγούνται στο αυτόφωρο, ένα ακόμη θλιβερό περιστατικό δηλώνει το αντίθετο.

Την Τρίτη 1 Μαρτίου, στα Μέγαρα, στην περιοχή Μαυρατζά, κάτοικος κακοποίησε βάναυσα σκυλίτσα που μόλις είχε γεννήσει 4 κουταβάκια. Το γεγονός κατείγγελε αυτόπτης μάρτυρας, κάτοικος της περιοχής, που άκουσε τις κραυγές του ζώου και έσπευσε στο σημείο. Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία και ενώ ο νόμος ορίζει ότι ο δράστης πρέπει να πάει αυτόφορο, η αστυνομία τον άφησε να φύγει με μία απλή σύσταση, λέγοντας του μάλιστα ότι την επόμενη φορά (!) θα συλληφθεί.

Η γνωστή για τη φιλοζωική της δράση, Έλεν Γουίν που διατηρεί πρότυπο καταφύγιο ζώων στην περιοχή των Μεγάρων, κλήθηκε να δώσει λύση για τη φροντίδα του σοβαρά τραυματισμένου σκύλου. Η κα Γουίν μάζεψε την σκυλίτσα, την μετέφερε στον κτηνίατρο κ. Παπαθανασίου και ανέλαβε η ίδια τα έξοδα και την φροντίδα και των τεσσάρων κουταβιών της. Φυσικά ούτε ο Δήμος Μεγάρων περιθάλπτει και στειρώνει ως όφειλε, τα αδέσποτα ζώα της επικράτειάς του και για άλλη μια φορά καλούνται οι φιλόζωοι να διορθώσουν τα πράγματα βάζοντας οι ίδιοι το χέρι στην τσέπη τους.

Ο δράστης, όπως τονίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, είναι πλέον γνωστός στην αστυνομία και θα έπρεπε να έχει ήδη συλληφθεί και να μην περιμένουν τα όργανα της τάξης να κακοποιήσει και δεύτερο ζώο για να κάνουν το καθήκον τους. Όποιος θέλει να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός στο Δήμο ή την αστυνομία μπορεί να καλεί στα 2296320100, 2296022100, e-mail: dmegara@otenet.gr.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Οι δικες σας φωτογραφιες

Στείλτε μας φωτογραφίες των αγαπημένων σας τετράποδων φίλων.
Στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης ή απο τις στιγμές του παιχνιδιού τους.
Για να δείξουμε και την όμορφη πλευρά της φιλοζωίας..
Στείλτε τις στο: Himaira7@gmail.com

Επικοινωνια

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον Τηλεμαραθώνιο Ενημέρωσης και Αγάπης για τα Ζώα.

Christiana Berg
himaira7@gmail.com
Πάνος Καφφές
panoskaffes@yahoo.gr

Find us

Τηλεμαραθώνιος blog
Τηλεμαραθώνιος RSS

Follow us in Facebook

Αναγνώστες

Dog Lover Blogspot

pan de lees

On Line

Video