Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011
Η κάτωθι διαμαρτυρία μας ήρθε σήμερα, σχετικά με το δώρο που έκαναν σε παιδιά δημοτικού σχολείου.
Πιστεύω ότι η φιλοζωία στα σχολεία δεν θα έπρεπε να είναι με αυτή την μορφή και καταδικάζω το γεγονός ότι τα ζώα προωθούνται σε μορφή δώρων για διαφημιστικούς σκοπούς.
Πως έχουμε την απαίτηση να μάθουν τα παιδιά μας να σέβονται τα ζώα, όταν στο σχολείο που υποτίθεται ότι παίρνουν τις μισές βάσεις για την διαμόρφωση του χαρακτήρα τους, μαθαίνουν ότι τα ζώα είναι ένα πολύ ωραίο δώρο για τις γιορτές;
Η φιλοζωία και ο σεβασμός στα ζώα που ζούν μαζί μας δεν είναι έτσι.


Δυστυχώς πολλοί Έλληνες, δεν έχουν φιλοζωική παιδεία και όλα ξεκινάνε από εκεί.   Χωρίς να κατανοούν πως ένα ζώο είναι όπως ένα παιδί, αψηφούνε αυτήν την αρχή και αποδίδοντας τον τίτλο «παιχνίδι» στα κατοικίδια, τα παίρνουν, τα βάζουν στο σπίτι τους, τα βαριούνται ή τότε αντιλαμβάνονται τι πάει να πει κατοικίδιο και στο τέλος το πετάνε στον δρόμο.
Το να παίρνεις ένα ζώο - παιχνίδι και να το πετάς μετά από λίγο στο δρόμο είναι και αυτό έγκλημα.
Με τις πράξεις μας θα αλλάξουμε τα πράγματα και μόνο τότε ίσως γίνουμε όλοι πραγματικά φιλόζωοι….

Τα ζώα δεν είναι παιχνίδια..

ακολουθεί το κείμενο προς την φιλοζωική εταιρεία (1-3-2011)
                                                                                      
Καλημέρα σας.

Λέγομαι Χριστίνα Αρβανιτάκη και έχω 3 παιδιά (και έναν 11χρονο στειρωμένο γάτο).
Τα 2  παιδιά μου,  πηγαίνουν στο 26 Δημοτικό σχολείο Αχαρνών στο Ολυμπιακό Χωριό.
Χθες 28 Φεβρουαρίου 2011 τα 2 παιδιά μου σχολώντας στις 4.00μμ  από το ολοήμερο,  κρατούσαν ένα ¨δώρο¨. Ένα σακουλάκι με λίγο νερό και ένα ζωντανό χρυσόψαρο μέσα. Είδα ότι όλα τα παιδιά που έβγαιναν από το σχολείο είχαν λάβει το ίδιο ¨δώρο¨.
Έμαθα ότι ο Σύλλογος γονέων έλαβε μια προσφορά από ένα pet shop για την αποκριάτικη γιορτή που έκανε στις 27-2-2011 για όλους τους μαθητές του σχολείου, (σύνολο 360 παιδιά δημοτικού), δώρο από ένα χρυσόψαρο και μοιράστηκε μέσα στο χώρο του σχολείου χθες 28-2-2011.
Διαμαρτυρήθηκα στον Διευθυντή για το θέμα του δώρου στα παιδιά μου και προσπάθησα να του εξηγήσω, αφήνοντάς του κάποια άρθρα που βρήκα στο διαδίκτυο, με θέμα τα κατοικίδια σαν δώρο για τα Χριστούγεννα . Σε κάποιο σημείο συμφώνησε μαζί μου, όμως με παρέπεμψε στον Σύλλογο γονέων που εκείνος είχε την πρωτοβουλία για το ¨δώρο¨.
Θεωρώ απαράδεκτο να υπάρχουν 40 δάσκαλοι μέσα στο σχολείο και να μην σκέφτηκε κανένας ότι αυτή η κίνηση είναι από την βάση λανθασμένη. Επιδερμικά στέκονται όλοι (δάσκαλοι, διευθυντής,  μέλη του ΔΣ συλλόγου γονέων) ότι τα παιδιά χάρηκαν για το ¨δώρο¨.
Θεωρώ ότι ο χειρισμός του ¨δώρου¨ ήταν λανθασμένος.
Την πρώτη και κυριότερη ευθύνη έχει η διεύθυνση του σχολείου,  που αποδέχτηκε να δοθεί το ¨δώρο¨ (ένα έμψυχο ζώο,) μέσα στο σχολείο.
θα  έπρεπε να υπάρξει η έγγραφη ενημέρωση προς τους γονείς,  ότι ο Σύλλογος πρόκειται να διαθέσει το ¨δώρο¨ σε κάθε παιδί  του σχολείου  κάποια στιγμή  εκτός σχολικής-διδακτικής ώρας.
 Να υπήρχε η αντίστοιχη  ενημέρωση προς τους ενδιαφερόμενους γονείς για το τι ανάγκες έχει ένα χρυσόψαρο  πριν το αποφασίσει, να το φιλοξενήσει στο σπίτι του, (μετά από σκέψη και συζήτηση με τα παιδιά του)  και τέλος πάντων ποιες είναι οι διαδικασίες  προκειμένου να επιβιώσει όσο το δυνατόν περισσότερο το ζώο.
Με λίγα λόγια να φερθούν με πολύ μεγαλύτερο σεβασμό στα ζωάκια και να μην  τα προσφέρουν βίαια σε πάνω από 250 οικογένειες, σαν να είναι λούτρινα.

Σας παρακαλώ πάρα πολύ σε μια έγγραφη απάντησή σας προς το διδακτικό  προσωπικό , τον σύλλογο γονέων και αν σας είναι εύκολο μια κοινοποίηση και σε εμένα, για το πόσο είναι σωστό ή όχι να κάνουν δώρα ζωάκια. Για το κατά πόσο είναι εκπαιδευτικό ή όχι να αποφασίζει κάποιος άλλος και όχι οι γονείς αν  θέλουν ένα κατοικίδιο να λάβουν ως δώρο και κατά πόσο είναι σωστό, εκπαιδευτικό και χρήσιμο να έρθουν τα παιδιά και οι γονείς στην δύσκολη θέση να αντιμετωπίσουν το θάνατο του κατοικίδιου και τι συνέπειες θα έχει αυτό αργότερα για την φιλοζωία.
Πως δηλαδή μαθαίνουμε τα παιδιά ενός Δημοτικού σχολείου από 6-11 χρονών την αξία της ζωής ενός  ζώου ?
Υπόψη ότι στον  πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου,   είδα  ότι το σχολείο έχει υιοθετήσει ένα χελωνάκι με κωδικό, αλλά παράλληλα δωρίζονται χωρίς παραπάνω σκέψη,  χρυσόψαρα αδιαφορώντας  για όλες τις συνέπειες .

Σας παρακαλώ πάρα πολύ… από όλη αυτήν την αναστάτωση που έχει δημιουργήσει το ¨δώρο¨ (τουλάχιστον στην οικογένειά μου) αν έχετε την δυνατότητα να προκαλέσετε εσείς, μια διάλεξη προς ενημέρωση κυρίως στα παιδιά , στους δασκάλους, στα μέλη του συλλόγου γονέων και σε όσους γονείς δείξουν το ενδιαφέρον , σε εκπαιδευτική ώρα  (8.00π.μ-13.25μμ) για να ενημερωθούν για το θέμα από εσάς  που έχετε και την αντίστοιχη αρμοδιότητα γιατί το συμπέρασμα που έβγαλα μιλώντας τόσο στον διευθυντή  όσο και σε μέλη του ΔΣ του συλλόγου  είναι ότι τα προκαλώ όλα αυτά γιατί δεν είμαι μέλος του ΔΣ του Συλλόγου γονέων και ότι ευθύνομαι εγώ που στεναχώρησα τα παιδιά μου αρνούμενοι εκατέρωθεν ,να αποδεχτούν το λάθος χειρισμό του ¨δώρου¨.

Σας ευχαριστώ  για τον χρόνο σας.
Χριστίνα Αρβανιτάκη

 Υ.γ. παρόλο που γνωρίζω τι είναι σωστό και τι όχι….  αισθάνομαι ότι ο γιαλός είναι πολύ στραβός και χωρίς την βοήθειά σας θα στραβώσει ακόμα περισσότερο όσο αναφορά την φιλοζωική εκτίμηση της ζωής ενός έμψυχου ον (είτε αυτό σήμερα είναι ένα χρυσόψαρο, είτε πιθανά αύριο είναι ένα κουτάβι κοκ.).
Εννοείτε ότι δεν θα δημιουργούσα κανένα θέμα αν το ¨δώρο¨ ήταν ένα άψυχο αντικείμενο.
Όμως βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να αισθάνομαι ότι τελικά την ευθύνη την έχω εγώ και ότι όλοι οι άλλοι φορείς  έκαναν σωστά την δουλειά τους.
Το κείμενό σας ,  θα είναι η επισφράγιση ότι μέσα στο σχολείο δεν επιτρέπετε να διακινούνται  έμψυχα ζώα κυρίως σε  μορφή δώρου και από εκεί και πέρα ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.
Ένα είναι σίγουρο ότι δεν φέρθηκε κανείς με σεβασμό στα ζώα και ελπίζω να μάθουν κάποιοι , ή ακόμα,  έστω και ένας, ότι ήταν λάθος αντιμετώπιση και χειρισμός της προσφοράς, που προέκυψε με σκοπό την διαφήμιση ενός καταστήματος petshop.

ακολουθεί η έγγραφη διαμαρτυρία προς την διεύθυνση εκπαίδευσης 
αρ. Πρωτοκόλλου  2194/11-3-2011 .
Παρασκευή  11 Μαρτίου 2011
Προς: Διευθυντή εκπαίδευσης,  Προϊστάμενο εκπαίδευσης
Κοιν:  Διευθυντής 26ου & Διευθυντής  29ου Δημ. Σχολείο Αχαρνών,
           Εκπαιδευτικοί 26ου και 29ου Δημ. Σχολείου Αχαρνών,
           Σύλλογο γονέων 26ου και 29ου Δημ. Σχολείου Αχαρνών,
           Κάθε ενδιαφερόμενο.

Με την  παρούσα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε  και να διαμαρτυρηθούμε.

Ιστορικό .
Την Δευτέρα  28 Φεβρουαρίου 2011, τα 2 παιδιά μου σχολώντας στις 4.00μμ  από το ολοήμερο,  κρατούσαν ένα ¨δώρο¨.  Ένα σακουλάκι με λίγο νερό και ένα ζωντανό χρυσόψαρο μέσα. Είδα ότι όλα τα παιδιά που έβγαιναν από το σχολείο είχαν λάβει το ίδιο ¨δώρο¨.
Έμαθα ότι ο Σύλλογος γονέων έλαβε μια προσφορά από ένα pet shop για την αποκριάτικη γιορτή που έκανε την Κυριακή 27-2-2011, για όλους τους μαθητές του σχολείου, (σύνολο 360 παιδιά δημοτικού), δώρο από ένα χρυσόψαρο και μοιράστηκε μέσα στο χώρο του σχολείου.
Εξήγησα στα παιδιά μου ότι δεν θα τα πάρουμε τα χρυσόψαρα στο σπίτι και τους ζήτησα να τα δώσουν πίσω.
Τα παιδιά στεναχωρήθηκαν (γιατί προφανώς θεωρούσαν δεδομένο ότι θα έχουμε χρυσόψαρα στο σπίτι, για κάποιες ώρες το είχαν πιστέψει, αφού τα κράταγαν στα χέρια τους) και υπήρξε ένας έντονος διάλογος έξω από το σχολείο για το τι θα γίνουν τα χρυσόψαρα.  Ενημέρωσα τα παιδιά, εκεί στο κατώφλι του σχολείου, με το σακούλι με το χρυσόψαρο το καθένα στο χέρι, ότι τα χρυσόψαρα  χρειάζονται φροντίδα καθημερινή και  ανανεώσει του νερού, ότι, δεν είναι σε θέση ούτε εκείνα, αλλά ούτε και εγώ προσωπικά να αναλάβω την υποχρέωση και την φροντίδα τους. Ότι  χρειάζονται  χρήματα προκειμένου τα ψάρια να έχουν περισσότερες ευκαιρίες  να διατηρηθούν στην ζωή (αγορά γυάλας, φίλτρου) και  ότι δεν μπορούμε να τα διαθέσουμε τώρα, επειδή κάποιος άλλος το αποφάσισε, χωρίς να μας ρωτήσει αν θέλουμε και αν μπορούμε. Τους είπα, ότι δεν είναι σωστό να έχουμε χρυσόψαρα σε γυάλα ή ενυδρείο. Τους θύμισα το έργο κινουμένων σχεδίων “ψάχνοντας τον Νέμο“ (finding Nemo)  και τι τράβηξαν τα ψάρια  μέσα στο ενυδρείο για να ελευθερωθούν και τι τράβηξε ο πατέρας του Νέμου,  προκειμένου να βρει το παιδί του που τον πήραν βίαια για να το κρατήσουν μέσα σε ένα ενυδρείο, τους είπα ότι αυτά τα ψάρια δεν τα έχουν «πιάσει» από κάπου αλλά τα έχουν αναπαράγει σε εργαστήριο προκειμένου να τα πουλήσουν και τέλος θύμισα στα παιδιά μου ότι έχουμε  τη γάτα στο σπίτι  και δεν θα μπορούμε  να τα προστατέψουμε από αυτήν.
Τα παιδιά δεν ήθελαν να τα  δώσουν  πίσω, αλλά μην έχοντας επιχειρήματα σε όλα όσα άκουσαν, δέχτηκαν να τα πάω εγώ μέσα στο σχολείο. Πήρα  τα σακουλάκια από τα χέρια τους  και μπήκα στο άδειο σχολείο όπου τα άφησα σε ένα ράφι έξω από το γραφείο των δασκάλων. (απαράδεκτη κίνηση  για τα χρυσόψαρα,  αλλά το έκανα).
Τα παιδιά ήταν αμίλητα επιστρέφοντας στο σπίτι.

Την επόμενη ημέρα, διαμαρτυρήθηκα  προφορικά στον Διευθυντή (Τρίτη, 1-3-2011) για το θέμα του ¨δώρου¨ και προσπάθησα να του εξηγήσω, αφήνοντάς του κάποια άρθρα που βρήκα στο διαδίκτυο, με θέμα τα κατοικίδια σαν δώρο για τα Χριστούγεννα. Σε κάποια σημεία συμφώνησε μαζί μου, αλλά όταν του διατύπωσα ότι τα παιδιά γενικότερα,  θα στεναχωρηθούν για τον θάνατο των ψαριών, απάντησε ότι πρέπει να έρθουν αντιμέτωπα και με αυτό το βίωμα. Διαφώνησα  λέγοντας ότι αυτό θα το αποφασίσω εγώ σαν γονέας, αν και όποτε το κρίνω απαραίτητο και όχι το σχολείο όποτε θέλει και τότε αρνήθηκε ότι το έκανε το σχολείο και με παρέπεμψε στο  Σύλλογο γονέων που είχε την πρωτοβουλία για το ¨δώρο¨. Επίσης αναφέρθηκε ότι όλη αυτή η διαμαρτυρία από μέρους μου, την κάνω επειδή δεν βρίσκομαι στο ΔΣ του Συλλόγου γονέων. Ζήτησα να τοιχοκολλήσω τα άρθρα στον πίνακα ανακοινώσεων των δασκάλων και μου επετράπη, όποτε και ενημερώθηκαν για την διαμαρτυρία μου.
Θεωρώ απαράδεκτο να υπάρχουν 40 δάσκαλοι μέσα στο σχολείο και να μην σκέφτηκε κανένας ότι αυτή η κίνηση είναι από την βάση λανθασμένη. Επιδερμικά στέκονται όλοι (δάσκαλοι, διευθυντής,  μέλη του ΔΣ συλλόγου γονέων) ότι τα παιδιά χάρηκαν για το ¨δώρο¨(!!!)
Βγαίνοντας από το σχολείο βρήκα 2 μέλη του Συλλόγου γονέων και τους ενημέρωσα ότι πήγα και διαμαρτυρήθηκα στον διευθυντή για το ότι επέτρεψε να μοιραστεί το ¨δώρο¨ μέσα στο σχολείο και ότι με υποχρέωσαν να στενοχωρήσω τα παιδιά μου,  αλλά τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου υπερασπίστηκαν την κίνησή τους και με αντιμετώπισαν με ειρωνεία, φωνές και χλευασμό, χωρίς να με  αφήσουν να ολοκληρώσω την σκέψη μου, σε ποιον καταλογίζω τις ευθύνες και σε ποιον όχι.
Θεωρώ ότι ο χειρισμός του ¨δώρου¨ ήταν λανθασμένος.
Την πρώτη και κυριότερη ευθύνη έχει η διεύθυνση του σχολείου,  που αποδέχτηκε να δοθεί το ¨δώρο¨ (ένα έμψυχο ζώο,) μέσα στο σχολείο.
θα  έπρεπε να υπάρξει η έγγραφη ενημέρωση προς τους γονείς,  ότι ο Σύλλογος πρόκειται να διαθέσει το ¨δώρο¨ σε κάθε παιδί  του σχολείου  κάποια στιγμή  εκτός σχολικής-διδακτικής ώρας.
 Να υπήρχε η αντίστοιχη  ενημέρωση προς τους ενδιαφερόμενους γονείς για το τι ανάγκες έχει ένα χρυσόψαρο  πριν το αποφασίσει, να το φιλοξενήσει στο σπίτι του, μετά από σκέψη και ήρεμη συζήτηση με τα παιδιά του  γνωρίζοντας εκ των προτέρων ποιες είναι οι διαδικασίες  προκειμένου να επιβιώσει όσο το δυνατόν περισσότερο το ζώο.
Με λίγα λόγια να φερθούν με πολύ μεγαλύτερο σεβασμό στα ζωάκια και να μην  τα προσφέρουν βίαια σε πάνω από 250 οικογένειες, σαν να είναι λούτρινα.

Την Πέμπτη  3-3-2011 διαμαρτυρήθηκα προφορικά, επισκεπτόμενη το γραφείο του προϊστάμενου πρωτοβάθμιας, συνοδευμένη από τον κ Καραθαναση, αφήνοντάς του τα ίδια άρθρα που  είχα δώσει και στον διευθυντή του σχολείου. Ενημερώθηκε για το θέμα και όταν του ζητήσαμε να ενημερώσει από την θέση που βρίσκετε όλους τους διευθυντές των σχολείων της περιφέρειάς του, ώστε να γνωρίζουν και να μην επιτρέψουν με την σειρά τους, αν τύχη ξανά κάτι αντίστοιχο (μιας και ο επιχειρηματίας βρίσκετε στον δήμο Αχαρνών).... απάντησε ότι δεν θα κάνει την ενημέρωση και ότι δεν το βρίσκει μεμπτό να δωρίζονται ζώα (χρυσόψαρα) στα παιδιά του σχολείου. Παραδέχτηκε ότι δεν έπρεπε να μοιραστεί το διαφημιστικό φυλλάδιο (μη εκπαιδευτικού περιεχομένου) μέσα στο σχολείο και ότι θα ρωτούσε τον διευθυντή για τι ώρα μοιράστηκαν τα χρυσόψαρα στο σχολείο μιας και εμείς τον ενημερώναμε ότι μοιράστηκαν την ώρα του μαθήματος.  Κράτησε τα τηλέφωνά μας για να μας ενημερώσει για την εξέλιξη του θέματος κατόπιν αιτήματός μας. Αρνήθηκε να τοιχοκολλήσουμε τα άρθρα στον πίνακα ανακοινώσεων του γραφείου προκειμένου να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι στο χώρο.

Την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011 τηλεφώνησε ο προϊστάμενος πρωτοβάθμιας και με ενημέρωσε ότι μίλησε με τον διευθυντή του σχολείου και ότι τα χρυσόψαρα μοιράστηκαν στο σχόλασμα. Τα παιδιά του σχολείου,  μου είπε, ότι  φεύγοντας έπαιρναν το χρυσόψαρο. Του απάντησα ότι τα παιδιά μου έφυγαν από το σχολείο στις 16.00  και ότι κρατούσαν το χρυσόψαρο στο χέρι και ότι το σχολείο μου τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια όταν με ανάγκασε να απαγορεύσω να πάρουμε τα ψάρια στο σπίτι. Για ποιον λόγο να γίνομαι εγώ η κακιά στα παιδιά μου και να τα στεναχωρώ. Ο προϊστάμενος απάντησε ότι εγώ ευθύνομαι  που στεναχώρησα τα παιδιά μου. Του απάντησα ότι περιμένω κάποιες έγγραφες απαντήσεις από την φιλοζωική εταιρεία και το θέμα θα έχει συνέχεια.

Μετά επικοινώνησε ο πατέρας των παιδιών κ.Καραθανάσης και έκανε κάποιες ερωτήσεις στον  προϊστάμενο, όπου   ανασκεύασε ότι είχε αναφέρει σε εμένα. (30 λεπτά αργότερα)
Τον ρώτησε αν τα δώρα μοιράστηκαν κατά την διάρκεια λειτουργίας του ωραρίου του σχολείου έως τις 16.00 και  ο προϊστάμενος συμφώνησε  ότι μοιράστηκαν εντός του ωραρίου και εντός του χώρου του σχολείου.
Συμφώνησε ότι δεν επιτρέπετε να μοιράζονται διαφημιστικά φυλλάδια (μη εκπαιδευτικού περιεχομένου) μέσα στο σχολείο, συμφώνησε ότι δεν πρέπει να μπαίνει ο κάθε επιχειρηματίας μέσα στο σχολείο και να προωθεί το προϊόν του, αλλά έριξε τις ευθύνες στον σύλλογο γονέων για όλη την κίνηση και για ότι έχει συμβεί.
 Όσο για το θέμα ότι εγώ ευθύνομαι που στενοχώρησα τα παιδιά μου, είπε στον κ Καραθανάση, που του το ανέφερε, ότι δεν κατάλαβα καλά.
Κλείνοντας το τηλέφωνο διαπίστωσα ότι μόνο εγώ ευθύνομαι για το θέμα, που διαμαρτύρομαι για κάτι που προσωπικά το βρίσκω αυτονόητο (όχι δώρα κατοικίδια) .

Πιστεύω ότι αυτονόητο είναι να μην  επιτρέπετε  μέσα στο σχολείο η διακίνηση ζώων... κυρίως σε μορφή ¨δώρου¨. Αυτονόητο θεωρώ ότι δεν επιτρέπετε να στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο και να δέχονται διαφημιστικά φυλλάδια (μη εκπαιδευτικού περιεχομένου) από επιχειρηματίες που προσπαθούν να αυξήσουν το πελατολόγιό τους.
Δεν δέχομαι το δημόσιο ελληνικό σχολείο να ρίχνει ευθύνες στους γονείς… και στον σύλλογο γονέων γιατί δεν είναι εκπαιδευτικοί λειτουργοί, διορισμένοι από το υπουργείο για την μόρφωση των παιδιών.
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν γνώση ή ενημέρωση για τα κατοικίδια ως δώρο.
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αρνήθηκε ο προϊστάμενος να ενημερώσει και άλλους διευθυντές για να μην επαναληφθεί σε κάποιο άλλο σχολείο και τέλος πάντων… αν αυτή είναι η αρχή για μια ενημέρωση… σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης μας και ενδεχομένως της  χώρας μας… δέχομαι το κόστος που  στενοχώρησα  τα παιδιά μου και είμαι εγώ η κακιά όταν  όλοι άλλοι φορείς ισχυρίζονται ότι  έχουν  κάνει «σωστά» την δουλειά τους.

Για τους παραπάνω λόγους καταθέτω εγγράφως πλέον την διαμαρτυρία μου, ευχόμενη να βγει ένα θετικό αποτέλεσμα που να βοηθήσει όλους μας (γονείς, εκπαιδευτικούς, διευθυντές, προϊσταμένους, υπουργείο, φιλοζωικές)  για να μεγαλώσουμε και να μορφώσουμε τα παιδιά της χώρας μας, με μεγαλύτερη ευθύνη απέναντι σε ένα έμψυχο ον… είτε αυτό ήταν σήμερα χρυσόψαρο, είτε αύριο είναι ένα τετράποδο κατοικίδιο.
Ποιος ξέρει…. Μπορεί εις το μέλλον να έχουμε λιγότερα αδέσποτα από ποιο ενημερωμένους φορείς & γονείς,  με αφορμή 360 χρυσόψαρα ¨δώρο¨ μέσα στο σχολείο.


Απορίες προς απάντηση από το δημόσιο σχολείο.


  • Η λειτουργία του σχολείου είναι από τις, από τις 8.10-13.15, από τις 8.10-14.00 ή από τις 8.10-16.10 ?
  • Ποιος είναι υπεύθυνος στο σχολείο κατά την διάρκεια λειτουργίας του ?
  • Η λειτουργία του ολοήμερου σχολείου, ανήκει στην ευθύνη του υπεύθυνου του σχολείου?
  • Επιτρέπετε μέσα στο σχολείο να μοιράζονται διαφημιστικά έντυπα (μη εκπαιδευτικού περιεχομένου) εν ώρα λειτουργίας του 8.10-16.10 χωρίς να ελέγχετε από τον έχων την ευθύνη της λειτουργίας του σχολείου ή το εκπαιδευτικό προσωπικό ?
  • Είναι ή όχι μεμπτό να διακινούνται ζώα μέσα στο σχολείο ?
  • Επιτρέπετε από το δημόσιο σχολείο να είναι αρωγός στους επιχειρηματίες που εμπορεύονται ζώα ?
  • Επιτρέπετε ο οποιοσδήποτε επιχειρηματίας (γονέας ή μη του σχολείου) να έχει πρόσβαση μέσα στο σχολείο κατά την διάρκεια λειτουργίας του, είτε σε 20 είτε σε  360 παιδιά, για να πλασάρει το εμπόρευμά του, με απώτερο σκοπό το κέρδος της τσέπης του ? 
  • Σε τέτοιες εποχές οικονομικής δυσκολίας και ανεργίας επιτρέπετε το δημόσιο σχολείο, κατά την διάρκεια λειτουργίας του να μετέχει, στο να επιφορτίζονται  οι γονείς ένα ακόμα οικονομικό κόστος επειδή κάποιος επιχειρηματίας θέλησε να κάνει ένα ¨έμψυχο δώρο¨ ?
  • Επιτρέπετε το δημόσιο σχολείο να μαθαίνει τα παιδιά ότι η αξία της ζωής, έστω και ενός χρυσόψαρου, είναι ελάσσονος σημασίας ?
  • Επιτρέπετε να επιλέγει το δημόσιο σχολείο, να έρθουν τα παιδιά  βίαια, αντιμέτωπα με τον θάνατο του κατοικίδιου, που μοιράστηκε ως ¨δώρο¨ και ενώ στιγμιαία μπορεί να χάρηκαν… κανένας δεν σκέφτηκε να τα προστατέψει  για  να μην στεναχωρηθούν. 
  • Είναι σε θέση το δημόσιο σχολείο να ενημερώσει, με έμπειρο προσωπικό, τα παιδιά που ήρθαν αντιμέτωπα με την απώλεια και το θάνατο του χρυσόψαρου ?
  • Χρειάζεται ή όχι η πρωτοβάθμια εκπαιδευτική κοινότητα (και όχι μόνο), σεμινάρια προκειμένου να ενημερωθεί για την αξία της ζωής ενός ζώου ?
  • Επιτρέπετε το δημόσιο σχολείο να νίπτει  τα χείρας του,  γιατί είναι απλά χρυσόψαρα, που μετά το θάνατό τους θα καταλήξουν στα σκουπίδια, αλλά αν ήταν 360 γατάκια ή 360 κουταβάκια θα είχαμε από την πρώτη ημέρα  στην γειτονιά μας το 95% ως αδέσποτα.
  • Τι ευθύνη, εκπαιδευτικού περιεχομένου, μπορεί να έχει ο Σύλλογος γονέων για να του αποδίδονται όλες οι ευθύνες?
  • Πως είναι δυνατόν να δεχτούμε ότι την ευθύνη την έχει ο Σύλλογος Γονέων, όταν για όλες τις κινήσεις του, ελέγχετε και φιλτράρετε.
  • Μήπως πρέπει να είμαστε  περισσότερο επιφυλακτικοί με το δημόσιο σχολείο γιατί αρνείται να αποδεχτεί τις ευθύνες που του αναλογούν, ελισσόμενο και αποδίδοντας τες, σε άλλους ?


Παρακαλούμε για την έγγραφη απάντησή σας.

Χριστίνα Αρβανιτάκη,     Ηλίας Καραθανάσης.
Ολυμπιακό Χωριό. Τ.Κ. 136-77. Αχαρναί.
Γονείς 3ων παιδιών. 2 εκ των οποίων φοιτούν στο 26ο  Δημ. Σχολείο Αχαρνών. (Στ’ & Α’ τάξη)

Επισυναπτόμενα έγγραφα.
Έγγραφη διαμαρτυρία στην Φιλοζωική εταιρεία,WWF  (αποστολή με e-mail 1-3-2011),
Έντυπα άρθρα από το διαδίκτυο όσο αναφορά τα κατοικίδια ως ¨δώρο¨.
Διαφημιστικά φυλλάδια που μοιράστηκαν μέσα στο σχολείο (συνόδευαν το χρυσόψαρο).




Himaira

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι αξίζει ένα μεγάλο "Μπράβο" σε αυτούς τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται πραγματικά για αυτά παιδιά!!! Μου κάνει εντύπωση που μια τέτοια κίνηση προκαλεί δυσαρέσκεια. Καλύτερα καθένας από εμάς να κοιτάει τη δουλειά του και να αφήνει τους άλλους να κάνουν τη δική τους δουλειά. Εκαστος στο είδος του...... και οι νοικοκυρές στη φασολάδα τους....

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω πια ότι είναι και τόσο μεγάλο σφάλμα, τουλάχιστον όχι άξιο καταγγελίας . Επιπλέον, γιατί γίνεται καταγγελία στο σχολείο και όχι στο σύλλογο γονέων, αφού δική του είναι η πρωτοβουλία για το όλο θέμα;

Και μερικές παρατηρήσεις:

1) Το πότε θα λυπηθεί ένα παιδί, είναι αδύνατο για ένα γονιό να το ελέγξει. Είναι τουλάχιστον παράφρων όποιος υποστηρίζει κάτι τέτοιο ή καλύτερα "μαμά χρυσόψαρο", που θέλει να έχει τα παιδιά της σε "γυάλα" για να μην αντιμετωπίσουν τίποτα το άσχημο στη ζωή τους, κάτι προφανώς ακατόρθωτο.
2) Το επιχείρημα με τον Νέμο είναι άκυρο εντελώς. Είναι δυνατόν ένας νοήμων άνθρωπος να χρησιμοποιεί επιχείρημα "τα συναισθήματα ενός πατέρα ψαριού" από παιδική ταινία -ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ; Είμαστε σοβαροί;
3) Δε συμφωνώ με το να μοιράζονται ανεξέλεγκτα κατοικίδια ως δώρα, αλλά από τη στιγμή που έγινε, είναι θέμα γονιού και δασκάλου το πως θα το διαχειριστούν προς όφελος του παιδιού. Μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικά διδακτικό παράδειγμα του τι σημαίνει ευθύνη, με πολλές φυσικά προεκτάσεις. Δε χρειάζεται να φέρνουμε την καταστροφή. Επιπλέον, σε κάθε τι που δε μας αρέσει έχουμε επιλογή. Δε μας πιέζει κανείς να δεχτούμε ένα δώρο που δε θέλουμε.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξερω,αλλα το παιδι μου χαρηκε παρα πολυ με το δωρο και μενα σαν γονεα δεν με πειραξε καθολου!
Ισα-ισα χαρηκα που το παιδι μου θα μαθει να φροντιζει ενα ''ζωακι''.
Ειναι εντελως ΗΛΙΘΙΟ να αναφερουμε τον Νεμο σαν παραδειγμα!! Αν ειναι τοτε τα παιδια μας να μην χρησιμοποιουνε σφουγγαρι στο μπανιο τους γιατι θα πονεσουν τον Μπομπ Σφουγγαρακι! Η ''ΚΥΡΙΑ'' που εκανε την μηνηση φαινεται δεν εχει να κανει αλλη δουλεια και σιγουρα δεν εκπροσωπει το συνολο των γονεων του σχολειου.Πριν κανει οποιαδηποτε κινηση θα επρεπε πρωτα να συννενοηθει με ολους τους γονεις για το τι γνωμη εχουν με αυτο το θεμα.Και εδω που τα λεμε ενημερωση για το ''δωρο'' εγινε 2 μερες πιο μπροστα με μια ανακοινωση στην εισοδο του σχολειου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Οι δικες σας φωτογραφιες

Στείλτε μας φωτογραφίες των αγαπημένων σας τετράποδων φίλων.
Στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης ή απο τις στιγμές του παιχνιδιού τους.
Για να δείξουμε και την όμορφη πλευρά της φιλοζωίας..
Στείλτε τις στο: Himaira7@gmail.com

Επικοινωνια

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον Τηλεμαραθώνιο Ενημέρωσης και Αγάπης για τα Ζώα.

Christiana Berg
himaira7@gmail.com
Πάνος Καφφές
panoskaffes@yahoo.gr

Find us

Τηλεμαραθώνιος blog
Τηλεμαραθώνιος RSS

Follow us in Facebook

Αναγνώστες

Dog Lover Blogspot

pan de lees

On Line

Video