Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Το βιβλίο «Η Απελευθέρωση των Ζώων» του Πήτερ Σίνγκερ θα παρουσιάσουν ο Αλέξανδρος Γεωργόπουλος, καθηγητής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στην Παιδαγωγική Σχολή του Α.Π.Θ., και ο Σταύρος Καραγεωργάκης, Δρ. φιλοσοφίας, μεταφραστής και επιμελητής της ελληνικής έκδοσης του έργου, την Μ. Τρίτη, 19 Απριλίου, στις 19:30, στην αίθουσα διαλέξεων της ΕΔΟΘ, Προξ. Κορομηλά 51, 4ος όροφος.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης ο Αθανάσιος Τάκης, Δρ Ευρωπαϊκού Δικαίου – Δικηγόρος, θα αναπτύξει το θέμα «Το νομικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καλή μεταχείριση των ζώων», η Λάλε Αλάτλι, εκπρόσωπος της τουρκικής ομοσπονδίας για τα δικαιώματα των ζώων Haytap, θα αναφερθεί στις «Δράσεις για τα δικαιώματα και την προστασία των ζώων σε Ελλάδα και Τουρκία» και εκπρόσωπος του Φιλοζωικού Σωματείου «Άργος» θα μιλήσει για τα ζώα συντροφιάς και τα αδέσποτα.


Η Απελευθέρωση των Ζώων είναι διεθνές μπεστ σέλερ, το οποίο διαβάστηκε από μισό εκατομμύριο αναγνώστες, μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες (και στην ελληνική), έχει επανεκδοθεί πολλές φορές και άσκησε τεράστια επιρροή στο κοινό.

Ο συγγραφέας Πήτερ Σίνγκερ έχει την έδρα της βιοηθικής στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον των Η.Π.Α. και είναι διεθνώς αναγνωρισμένος στον τομέα της ηθικής φιλοσοφίας. Εξετάζει με γλώσσα απλή το ζήτημα της κακομεταχείρισης των ζώων και αναπτύσσει μια θεωρία για την ηθική αντιμετώπισή τους από τον άνθρωπο. Όταν, μάλιστα, εκδόθηκε για πρώτη φορά το βιβλίο το 1975, σόκαρε την κοινή γνώμη, καθώς αποκάλυψε τις απαράδεκτες συνθήκες υπό τις οποίες διαβιούν τα ζώα στις βιομηχανικές φάρμες. Επίσης, κατέδειξε το πόσο προβληματική είναι η λογική της χρήσης πειραματόζωων, που έχει ολέθριες συνέπειες, όχι μόνο για τα μη ανθρώπινα ζώα αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο.

Η Απελευθέρωση των Ζώων έχει χαρακτηριστεί ως η «Βίβλος» της χορτοφαγίας και του κινήματος για τα δικαιώματα των ζώων, και έχει συμβάλει όσο κανένα άλλο βιβλίο στη δημιουργία ενός παγκόσμιου κινήματος για την απελευθέρωση των ζώων και την αλλαγή των νομοθεσιών που αφορούν στις συνθήκες διαβίωσης των αγροτικών ζώων και των πειραματόζωων.

econews
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Οι δικες σας φωτογραφιες

Στείλτε μας φωτογραφίες των αγαπημένων σας τετράποδων φίλων.
Στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης ή απο τις στιγμές του παιχνιδιού τους.
Για να δείξουμε και την όμορφη πλευρά της φιλοζωίας..
Στείλτε τις στο: Himaira7@gmail.com

Επικοινωνια

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον Τηλεμαραθώνιο Ενημέρωσης και Αγάπης για τα Ζώα.

Christiana Berg
himaira7@gmail.com
Πάνος Καφφές
panoskaffes@yahoo.gr

Find us

Τηλεμαραθώνιος blog
Τηλεμαραθώνιος RSS

Follow us in Facebook

Αναγνώστες

Dog Lover Blogspot

pan de lees

On Line

Video