Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

Η δράση της συγκεκριμένης ομάδας χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά κονδύλια και, ήδη, με τη μεσολάβηση του Ζακυνθινού Ομίλου Μέριμνας Ζώων, (ΖΟΜΖ), η οργάνωση έχει ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί και τις διαστάσεις που έχει πάρει τελευταία το πρόβλημα με τα αδέσποτα.

Είναι γεγονός πως το τελευταίο διάστημα οι αγέλες αδέσποτων σκυλιών ιδιαίτερα στην πόλη της Ζακύνθου έχουν πληθύνει, ενώ η κατάσταση αυτή έχει ως αποτέλεσμα πιο συχνές επιθέσεις σκυλιών σε πολίτες.


Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΖΟΜΖ, η Οργάνωση Hellas Friends προτίθεται να βοηθήσει στον τομέα της στείρωσης αλλά και της βασικής περίθαλψης. Στο πλαίσιο αυτό και εφόσον το πρόγραμμα ευοδωθεί, αναμένεται να έρθουν στη Ζάκυνθο τρεις εθελοντές κτηνίατροι, για 15 ημέρες, οι οποίοι θα προχωρήσουν σε στειρώσεις ζώων, ενώ το ίδιο θα επαναληφθεί για δύο εβδομάδες πριν λήξει το 2011. Παράλληλα, θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν όσες στειρώσεις γίνουν, ενώ στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος θα σταλούν στο νησί 2.000 μικροτσίπ αλλά και τροφή για τα αδέσποτα του νησιού.

Εν τω μεταξύ, ο αντιδήμαρχος της πόλης, Άκης Λαδικός, είχε συνάντηση με τους κτηνιάτρους του νησιού, στην οποία τέθηκε το θέμα με τα αδέσποτα.

Ο κ. Λαδικός ανέφερε στη συνέχεια πως γίνονται προσπάθειες ώστε στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου να ενταχθούν δράσεις, όπως η εξέταση των ζώων για τυχόν αρρώστιες που φέρουν, αλλά και η αναζήτηση ενός χώρου που θα λειτουργεί ως πάρκο για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων...


NewsIt.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Οι δικες σας φωτογραφιες

Στείλτε μας φωτογραφίες των αγαπημένων σας τετράποδων φίλων.
Στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης ή απο τις στιγμές του παιχνιδιού τους.
Για να δείξουμε και την όμορφη πλευρά της φιλοζωίας..
Στείλτε τις στο: Himaira7@gmail.com

Επικοινωνια

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον Τηλεμαραθώνιο Ενημέρωσης και Αγάπης για τα Ζώα.

Christiana Berg
himaira7@gmail.com
Πάνος Καφφές
panoskaffes@yahoo.gr

Find us

Τηλεμαραθώνιος blog
Τηλεμαραθώνιος RSS

Follow us in Facebook

Αναγνώστες

Dog Lover Blogspot

pan de lees

On Line

Video