Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Έναν ξύλινο σταυρό ύψους έξι μέτρων και τριγύρω στοιβαγμένα... πτώματα σκύλων που σφαγιάστηκαν σε διαφορετικές περιόδους αντίκρισαν οι δύο...
εθελοντές της Μ.Κ.Ο. «Ζωφόρος», που πήγαν από το Ηράκλειο Κρήτης μέχρι το χωριό Σίβα (72 χλμ.) ώστε να δουν από κοντά την σχολή, που διατηρούσε ο 35χρονος ψυχοπαθής εκπαιδευτής και σφαγέας σκύλων, την οποία και ονόμαζε «Εκπαιδευτήριο Σκύλων - Η Κορφή».

Οι εικόνες, που - όπως μάθαμε - είδαν, δεν περιγράφονται. Η μυρωδιά των περίπου 30 πτωμάτων των σκύλων σε αποσύνθεση, καλύπτει μια ακτίνα δύο χιλιομέτρων, περιμετρικά του κτήματος. Ζώα σφαγμένα με μαχαίρι, δεμένα, ένα φορούσε φίμωτρο, ένα άλλο ήταν σφιχτά δεμένο και το πρόσωπο του κολλημένο σχεδόν στον κορμό μιας ελιάς, ώστε να μην μπορεί να κινηθεί.


Οι εθελοντές έκαναν λόγο για κρεματόριο ζώων. Και ενώ προσπαθούσαν να κοιμίσουν βάζοντας υπνωτικά φάρμακα στην τροφή για να πιάσουν τα τρία σκυλιά – που έχουν απομείνει εκεί, αλλά είναι σε άγρια κατάσταση – και περιφέρονται, τους απείλησαν δύο βοσκοί της περιοχής που μπήκαν μέσα στο κτήμα και τους ανάγκασαν να απομακρυνθούν, αφού φοβήθηκαν για τη ζωή τους.

Το αν είναι συγγενικά πρόσωπα του δράστη δεν το γνωρίζουμε, όμως εξαιτίας του βεβαρημένου παρελθόντος του 35χρονου, ο οποίος είναι και χρήστης και έμπορος ναρκωτικών, ενδεχομένως οι βοσκοί κάτι να ήθελαν να κρύψουν.

Tην Παρασκευή ο διοικητής του Α.Τ. Μοιρών Ηρακλείου Κρήτης, Γιάννης Λιανδράκης, μαζί με αστυνομικούς πήγε στο κτήμα – το οποίο περιλαμβάνει και την κατοικία του δράστη – και έμεινε άναυδος από την φρίκη και την αηδία. Η καταγγελία ήταν τελικά αληθής!

Με αρκετή καθυστέρηση και σχετική απροθυμία η δήμαρχος Φαιστού, Μαρία Πετρακογιώργη, και μόνο αφού δημοσιογράφος του adespoto.gr την ενόχλησε - προκειμένου να βοηθήσει με τις υπηρεσίες του δήμου - έστειλε τελικά έναν κτηνίατρο και έναν αντιδήμαρχο επί τόπου.

Οι διαχειριστές του adespoto.gr μας εξήγησαν σήμερα ότι η καταγγελία για τα εγκλήματα, που διέπραττε προφανώς τους περασμένους μήνες – τον Ιούνιο και τον Ιούλιο – ο 35χρονος ψυχοπαθής, έφτασε σ’ εκείνους μέσω email στις 12 Σεπτεμβρίου 2011, από κάποιον εργαζόμενο στην Ψυχιατρική Κλινική του ΠΑ.Γ.Ν.Η..

Το μήνυμα ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος έσφαζε σκυλιά πριν από μια εβδομάδα! Ο δράστης, όπως έγινε γνωστό νοσηλεύεται στην Ψυχιατρική Κλινική από τις 5 Αυγούστου 2011 μετά από εντολή εισαγγελέα και αφού το ζήτησε η ίδια του η οικογένεια.

Ο εγκλεισμός του έγινε επειδή – σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του γιατρού και της οικογένεια του – πάσχει από βαριάς μορφής σχιζοφρένεια. Θεωρεί ότι είναι ο Μεσσίας και πως μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Προφανώς για να προφυλάξουν και εκείνον και τους συνανθρώπους του, και αφού στο μεταξύ είχε σφαγιάσει δεκάδες ζώα, ζήτησαν από τον εισαγγελέα να διατάξει την εισαγωγή του στο ψυχιατρικό ίδρυμα.

Προφανώς ο 35χρονος σε κάποιον μίλησε για τα εγκλήματα, που είχε διαπράξει σε βάρος των ζώων, και αυτός που είχε τις πληροφορίες τις έστειλε με email στο φιλοζωικό site προκειμένου να γίνει γνωστό το έγκλημα!

Η Μαρία Χουστουλάκη πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. «Ζωφόρος» και η Νατάσα Μπομπολάκη πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» – αφού ενημερώθηκαν για την καταγγελία από τους διαχειριστές του adespoto.gr – πίεσαν τον διοικητή του Α.Τ. Μοιρών να πάει επί τόπου και να ερευνήσει το τι συμβαίνει.

Έτσι και έγινε και τελικά αποκαλύφθηκε η φρίκη σε όλο της το μεγαλείο! Τα τρία σκυλιά, που υπάρχουν ακόμα στον τόπο του μαρτυρίου, θα γίνει προσπάθεια να πιαστούν σήμερα. Η δήμαρχος Φαιστού δεσμεύτηκε ότι η υπηρεσία του δήμου θα καθαρίσει τον χώρο!

24wro.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Οι δικες σας φωτογραφιες

Στείλτε μας φωτογραφίες των αγαπημένων σας τετράποδων φίλων.
Στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης ή απο τις στιγμές του παιχνιδιού τους.
Για να δείξουμε και την όμορφη πλευρά της φιλοζωίας..
Στείλτε τις στο: Himaira7@gmail.com

Επικοινωνια

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον Τηλεμαραθώνιο Ενημέρωσης και Αγάπης για τα Ζώα.

Christiana Berg
himaira7@gmail.com
Πάνος Καφφές
panoskaffes@yahoo.gr

Find us

Τηλεμαραθώνιος blog
Τηλεμαραθώνιος RSS

Follow us in Facebook

Αναγνώστες

Dog Lover Blogspot

pan de lees

On Line

Video