Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Δεν έχουν λεφτά οι ιδιοκτήτες τους να τα φροντίσουν

Αύξηση στον αριθμό των κατοικιδίων τα οποία εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες τους διαπιστώνουν οι άνθρωποι του διαδημοτικού Συνδέσμου Προστασίας και Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων ανατολικής Θεσσαλονίκης (ΣΥΠΠΑΖΑΘ) αναφέρει ο «Αγγελιοφόρος».

Όπως τονίζουν, το φαινόμενο που ήταν σύνηθες στα τέλη του καλοκαιριού, καθώς πολλοί έπαιρναν ζώα φύλακες για τα εξοχικά τους, τα οποία όμως στη συνέχεια εγκατέλειπαν, παρατηρείται πια καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, κάτι που αποδίδεται στην οικονομική κρίση.


«Το φαινόμενο παρατηρείται πια σε μόνιμη βάση. Τα δύο αυτοκίνητα του ΣΥΠΠΑΖΑΘ, σε συνεργασία και με φιλόζωους, εντοπίζουν πια πολλά εγκαταλειμμένα ζώα στις περιοχές του Ασβεστοχωρίου και του Χορτιάτη», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΠΠΑΖΑΘ, Σταύρος Ζαμπέτογλου.

  Όπωςεξηγεί ο κ. Ζαμπέτογλου, ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ ιδρύθηκε το 2005, μετά από ομόφωνη απόφαση των τότε 11 δημάρχων της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Σήμερα, στην εποχή του «Καλλικράτη», καλύπτει τις περιοχές Πυλαίας – Χορτιάτη, Θερμαϊκού, Καλαμαριάς και Θέρμης. Μόνο το 2010, οι περιπτώσεις στις οποίες επιλήφθηκαν οι άνθρωποι του ΣΥΠΠΑΖΑΘ αφορούσαν 4.500 ζώα. Παράλληλα, από τον Ιούνιο του 2010 μέχρι σήμερα τοποθετήθηκαν τσιπάκια (δηλαδή ηλεκτρονική ταυτότητα) σε περισσότερα από 1.200 ζώα.

Μετά από κάποια αναφορά πολίτη τα ζώα περισυλλέγονται, και έπειτα από εντολή των κτηνιάτρων του συνδέσμου, μεταφέρονται σε συμβεβλημένα ιατρεία ή κλινικές, όπου υποβάλλονται σε εξετάσεις και τεστ για τον έλεγχο λεϊσμανίασης. Τα άρρωστα ζώα περιθάλπονται, ενώ τα υγιή ζώα στειρώνονται και καταγράφονται, αποκτούν τσιπ και έπειτα από την προσωρινή παραμονή τους σε ένα συμβεβλημένο καταφύγιο, αφήνονται και πάλι ελεύθερα.

newsbeast.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Οι δικες σας φωτογραφιες

Στείλτε μας φωτογραφίες των αγαπημένων σας τετράποδων φίλων.
Στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης ή απο τις στιγμές του παιχνιδιού τους.
Για να δείξουμε και την όμορφη πλευρά της φιλοζωίας..
Στείλτε τις στο: Himaira7@gmail.com

Επικοινωνια

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον Τηλεμαραθώνιο Ενημέρωσης και Αγάπης για τα Ζώα.

Christiana Berg
himaira7@gmail.com
Πάνος Καφφές
panoskaffes@yahoo.gr

Find us

Τηλεμαραθώνιος blog
Τηλεμαραθώνιος RSS

Follow us in Facebook

Αναγνώστες

Dog Lover Blogspot

pan de lees

On Line

Video