Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011


Συνολικά 369 Ευρωβουλευτές υπέγραψαν υπέρ της Γραπτής Δήλωσης για την Διαχείριση των πληθυσμών των σκυλιών στις χώρες της Ε.Ε., όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωβουλευτής Daciana Sarbu.

Υπέρ της Γραπτής Δήλωσης έχουν υπογράψει οι 16 από τους 22 Έλληνες Ευρωβουλευτές που πιέζει το Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων «GAWF» εδώ και έξι μήνες για να συμβάλουν με την υπογραφή τους.

Το Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων έστειλε επιστολή στους Έλληνες Ευρωβουλευτές, που αναφέρει ότι: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αυτή τη στιγμή έναν πληθυσμό σκύλων περίπου 120 εκατομμυρίων αδέσποτων, η διαχείριση των οποίων κοστίζει στην κοινότητα περί τα 417 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.


Ο τεράστιος αυτός πληθυσμός, που δεν ελέγχεται κεντρικά, προκαλεί σωρεία προβλημάτων, κακοποίηση και εγκατάλειψη αδέσποτων, επιθετικότητα προς τους ανθρώπους και πλημμελή καθαριότητα. Τα προβλήματα πηγάζουν από την ανευθυνότητα των ιδιοκτητών σκύλων, η οποία έχει σαν αποτέλεσμα έναν ανεξέλεγκτο πληθυσμό. Γι' αυτό σας παρακαλούμε να υπογράψετε τη Γ.Δ. 26/2011, με την οποία ζητάμε μια ευρωπαϊκού επιπέδου διαχείριση του πληθυσμού των σκύλων».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση με αυτή την «συμφωνία» θέτει τις βάσεις για ανθρώπινη διαχείριση του πληθυσμού των σκύλων, με Πανευρωπαϊκή νομοθεσία και εφαρμογή, με ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών και κτηνιάτρων (εμβολιασμός) και καταγραφή των σκύλων.

newsbomb.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Οι δικες σας φωτογραφιες

Στείλτε μας φωτογραφίες των αγαπημένων σας τετράποδων φίλων.
Στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης ή απο τις στιγμές του παιχνιδιού τους.
Για να δείξουμε και την όμορφη πλευρά της φιλοζωίας..
Στείλτε τις στο: Himaira7@gmail.com

Επικοινωνια

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον Τηλεμαραθώνιο Ενημέρωσης και Αγάπης για τα Ζώα.

Christiana Berg
himaira7@gmail.com
Πάνος Καφφές
panoskaffes@yahoo.gr

Find us

Τηλεμαραθώνιος blog
Τηλεμαραθώνιος RSS

Follow us in Facebook

Αναγνώστες

Dog Lover Blogspot

pan de lees

On Line

Video