Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011



Τέσσερις ώρες κράτησε χθες η δίκη – μαμούθ των κατηγορουμένων Θ.Π. και Α.Π. από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Σερρών για το παράνομο εκτροφείο – κολαστήριο ζώων, που διατηρούσαν, στην αγροτική περιοχή Νεοχωρίου, το οποίο εντόπισαν τυχαία οι δραστήριοι εθελοντές του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών τον Μάρτιο του 2011.





Στους κατηγορούμενους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 10 μηνών και 3.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο. Αν και η κτηνίατρος, που παρέστη ως μάρτυρας υπεράσπισης των κατηγορουμένων εκ μέρους της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας μίλησε για «κατάλληλες συνθήκες», και η υπηρεσία της είχε δώσει άδεια επαναλειτουργίας αυτού του ακατάλληλου χώρου, εντούτοις η δικαστής αντιλήφθηκε τα ασύστολα ψεύδη της και δεν πίστεψε τις ανακρίβειες που ξεστόμιζε. Μάλιστα ρώτησε την κτηνίατρο, γιατί αν και γνωρίζει η Κτηνιατρική Υπηρεσία ότι 9 στα 10 εκτροφεία της περιοχής είναι παράνομα δεν παρεμβαίνει, χωρίς φυσικά να λάβει καμία απάντηση.

Θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι η διάρκεια της δίκης δείχνει, ότι τελικά κάτι αλλάζει, και πως οι δικαστές πλέον ασχολούνται με τις υποθέσεις, οι οποίες σχετίζονται με τα δικαιώματα και την κακοποίηση που υφίστανται τα ζώα. Η απόφαση αυτή είναι ένας ακόμα άθλος των φιλόζωων των Σερρών και αξίζουν συγχαρητήρια στην κα Ζωή Κοντού, πρόεδρο του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών, η οποία πάσχισε σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εθελοντές, αρχικά να σωθούν τα 40 ζώα τα οποία βρέθηκαν έγκλειστα και στη συνέχεια με τους δικηγόρους και με την Αστυνομία, ώστε αυτή η υπόθεση της φρίκης να φτάσει στο δικαστήριο και οι δράστες να τιμωρηθούν.

zoosos.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Οι δικες σας φωτογραφιες

Στείλτε μας φωτογραφίες των αγαπημένων σας τετράποδων φίλων.
Στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης ή απο τις στιγμές του παιχνιδιού τους.
Για να δείξουμε και την όμορφη πλευρά της φιλοζωίας..
Στείλτε τις στο: Himaira7@gmail.com

Επικοινωνια

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον Τηλεμαραθώνιο Ενημέρωσης και Αγάπης για τα Ζώα.

Christiana Berg
himaira7@gmail.com
Πάνος Καφφές
panoskaffes@yahoo.gr

Find us

Τηλεμαραθώνιος blog
Τηλεμαραθώνιος RSS

Follow us in Facebook

Αναγνώστες

Dog Lover Blogspot

pan de lees

On Line

Video