Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011

Προσπαθώντας να αντιμετωπίσει το χρόνιο πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων το κοινοβούλιο της Ρουμανίας ενέκρινε σήμερα ένα νόμο με τον οποίο επιτρέπεται στους δήμους να πιάνουν και να σκοτώνουν τα ζώα, μια κίνηση που έχει προκαλέσει την οργή φιλόζωων και ακτιβιστών.

Μόνο στο Βουκουρέστι υπολογίζεται ότι κυκλοφορούν στους δρόμους 40.000 αδέσποτα σκυλιά. Το πρόβλημα ανάγεται στην εποχή του Νικολάε Τσαουσέσκου, ο οποίος ανάγκασε χιλιάδες ανθρώπους να εγκατασταθούν σε μικρά διαμερίσματα όπου δεν μπορούσαν να φροντίσουν τα ζώα τους.


Τη δεκαετία του 1980 ο Τσαουσέσκου διέταξε να κατεδαφιστούν πολλές μονοκατοικίες στην πρωτεύουσα, ώστε να δημιουργηθεί χώρος για την οικοδόμηση συγκροτημάτων με διαμερίσματα. Έκτοτε το πρόβλημα των αδέσποτων δεν αντιμετωπίστηκε και χιλιάδες άνθρωποι χρειάζονται νοσηλεία κάθε χρόνο για δαγκώματα σκύλων.

Με το νέο νόμο επιτρέπεται στις δημοτικές αρχές να στέλνουν τα ζώα για ευθανασία εάν δεν βρεθεί κανείς να τα υιοθετήσει μέσα σε 30 ημέρες. Ωστόσο, οι δήμοι θα πρέπει να κάνουν τοπικά δημοψηφίσματα ή έρευνες της κοινής γνώμης αν θέλουν να εφαρμόσουν αυτήν την πρακτική.

Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων, όπως η Μπριζίτ Μπαρντό, έχουν επικρίνει τα σχέδια της Ρουμανίας προτείνοντας να στειρώνουν τα σκυλιά αντί να τα σκοτώνουν. Ωστόσο η διαδικασία της στείρωσης είναι πιο περίπλοκη και πιο ακριβή.

«Είναι ανήθικο. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορείς να πιάσεις τα άγρια σκυλιά. Πάντα θα υπάρχουν ζωόφιλοι που θα κρύβουν αδέσποτα και πάντα θα εγκαταλείπονται κουτάβια στους δρόμους», είπε η Μαρσέλα Πίσλα, η πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου Τσούτου Τσούτου.

www.kathimerini.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Οι δικες σας φωτογραφιες

Στείλτε μας φωτογραφίες των αγαπημένων σας τετράποδων φίλων.
Στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης ή απο τις στιγμές του παιχνιδιού τους.
Για να δείξουμε και την όμορφη πλευρά της φιλοζωίας..
Στείλτε τις στο: Himaira7@gmail.com

Επικοινωνια

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον Τηλεμαραθώνιο Ενημέρωσης και Αγάπης για τα Ζώα.

Christiana Berg
himaira7@gmail.com
Πάνος Καφφές
panoskaffes@yahoo.gr

Find us

Τηλεμαραθώνιος blog
Τηλεμαραθώνιος RSS

Follow us in Facebook

Αναγνώστες

Dog Lover Blogspot

pan de lees

On Line

Video