Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

Ακόμα ένα άγριο έγκλημα σε βάρος ενός σκύλου έγινε γνωστό χθες Κυριακή 27 Νοεμβρίου. Ο τόπος του μαρτυρίου αυτή τη φορά είναι το χωριό Σαγκρί της Νάξου.

Η Φιλοζωική Νάξου έλαβε ένα τηλεφώνημα από κάποιον κάτοικο της περιοχής σχετικά με ένα σκυλί, που βρισκόταν έξω από ένα κεντρικό εστιατόριο στο Σαγκρί, και το οποίο όπως ειπώθηκε έπρεπε άμεσα να μεταφερθεί σε γιατρό, καθώς βρισκόταν σε άθλια κατάσταση, τραυματισμένο και εξουθενωμένο.Οι εθελοντές φιλόζωοι φτάνοντας εκεί αντίκρισαν ένα αποτρόπαιο θέαμα. Το σκυλί, που μάλιστα ήταν ράτσας Κόλεϊ, είχε εμφανώς βασανιστεί, αφού κάποιος του είχε τυλίξει μεταλλικό σύρμα γύρω από τα δύο πόδια του.

Οι πληγές του αιμορραγούσαν και είχαν μολυνθεί (αφού το ζώο προφανώς ήταν δεμένο για πολύ καιρό), τα πόδια είχαν πρηστεί και το ένα μάτι του ήταν κλειστό και ματωμένο.

Ο σκύλος ήταν άθλια κατάσταση, αποστεωμένος και το σώμα του ήταν γεμάτο με αίματα. Το ζώο κείτονταν ετοιμοθάνατο σε κεντρικό σημείο του χωριού.

Οι δύο φιλόζωοι μάζεψαν το δύστυχο πλάσμα και το μετέφεραν στον κτηνίατρο. Όμως ήταν ήδη πολύ αργά…

Περιφερόταν έτσι για μέρες και κανείς δεν νοιάστηκε εγκαίρως!

Η Φιλοζωική Νάξου τονίζει: «Αναμφισβήτητα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα περιστατικό κακοποίησης από κάποιον "άνθρωπο" που ίσως αγνοεί, ότι έχει διαπράξει ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως πρέπει να επισημάνουμε κι μία άλλη - εξίσου ανησυχητική - διάσταση του περιστατικού. Το σκυλί αυτό όπως προκύπτει από άλλες πρόσφατες καταγγελίες, περιφερόταν σε αυτή την κατάσταση επί αρκετές ημέρες, πριν καταλήξει σε κεντρικό σημείο του χωριού απ' όπου τις Κυριακές περνούν πολλοί συνπολίτες μας.

Ωστόσο μονάχα ένας ενδιαφέρθηκε ώστε να μας ειδοποιήσει και μάλιστα να περιμένει στο σημείο για να βοηθήσει. Δεν θα έπρεπε σήμερα σε μία ευνομούμενη κοινωνία πολιτισμένων ανθρώπων να έχουν εξαλειφθεί παρόμοια περιστατικά;

Κι ακόμα περισσότερο θα περιμέναμε να υπάρχει η στοιχειώδης ευαισθησία ώστε τουλάχιστον να ειδοποιούνται εγκαίρως, όσοι θα μπορούσαν να ενδιαφερθούν και να φροντίσουν τα άρρωστα ή κακοποιημένα ανυπεράσπιστα πλάσματα;

Ελπίζουμε να ήταν αυτό το τελευταίο ανάλογο περιστατικό και ευχόμαστε ο δράστης να καταφέρει να γιατρέψει τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα του».

zoosos.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Οι δικες σας φωτογραφιες

Στείλτε μας φωτογραφίες των αγαπημένων σας τετράποδων φίλων.
Στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης ή απο τις στιγμές του παιχνιδιού τους.
Για να δείξουμε και την όμορφη πλευρά της φιλοζωίας..
Στείλτε τις στο: Himaira7@gmail.com

Επικοινωνια

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον Τηλεμαραθώνιο Ενημέρωσης και Αγάπης για τα Ζώα.

Christiana Berg
himaira7@gmail.com
Πάνος Καφφές
panoskaffes@yahoo.gr

Find us

Τηλεμαραθώνιος blog
Τηλεμαραθώνιος RSS

Follow us in Facebook

Αναγνώστες

Dog Lover Blogspot

pan de lees

On Line

Video