Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

Εξόργισε τους φιλόζωους με την ανικανότητα του ο Δριβελέγκας 22.11.2011 - 22:43
Το ακατόρθωτο κατάφερε να πραγματοποιήσει προφανώς λόγω άγνοιας ή αδιαφορίας (ίσως και ανικανότητας) ο νυν υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γ. Δριβελέγκας. Εξόργισε σχεδόν το σύνολο των μελών των φιλοζωικών σωματείων, οι οποίοι εδώ και μήνες παλεύουν με τους καρεκλοκενταύρους των αρμόδιων υπηρεσιών, ώστε οι νέοι νόμοι, που θα απαρτίζουν το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς, να είναι προωθημένοι και να συμβάλλουν ουσιαστικά στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων.


Όμως ο κ. Δριβελέγκας και οι συνεργάτες του αποδείχτηκαν επικίνδυνοι λόγω ανικανότητας ακόμα και σε αυτόν τον τομέα. Αν πρόκειται για ανικανότητα κατανόησης ενός τεράστιου προβλήματος τότε είναι ακατάλληλοι γι’ αυτή τη θέση. Αν πρόκειται για σκόπιμη αδιαφορία τότε έχουμε κάθε δικαίωμα να θεωρούμε και την διαπλοκή πιθανή αιτία για τις λύσεις που δεν επιλέγονται

 Τραγελαφικά πράγματα συμβαίνουν στο «Ελλαδιστάν» και όταν πρόκειται να δημιουργηθούν νέοι κανόνες για την προστασία των ζώων όπως είναι π.χ. οι ποινές των σαδιστών, που βασανίζουν τα ζώα αλύπητα, ή τα μέτρα για τον περιορισμό των εισαγωγών ζώων, αφού η χώρα είναι γεμάτη αδέσποτα, ή το πότε αυτά θανατώνονται αν και εφόσον είναι επικίνδυνα κ.ο.κ..

 Ο κ. Δριβελέγκας και το επιτελείο του με ευκολία παρέκαμψαν τις προτάσεις που με πολύ κόπο κατέθεσαν εκείνοι, οι οποίοι καθημερινά δίνουν μάχες στους δρόμους, στα χωράφια, σε κάθε χωριό και κάθε πόλη, για να μαζέψουν και να σώσουν κουτάβια, βασανισμένα ζώα, σκελετωμένα από την πείνα, καμένα με οξύ, δεμένα με σύρματα, γδαρμένα, πνιγμένα, δηλητηριασμένα από τις φόλες.

Ο κ. Δριβελέγκας και η παρέα του παρέκαμψαν τις προτάσεις εκείνων, που από την τσέπη τους πληρώνουν για τη σωτηρία των ζώων, αφού το κράτος (βλέπε δήμοι και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες) δεν κάνει και σε αυτόν τον τομέα, αν και είναι υποχρεωμένο να φροντίζει και τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων και φυσικά να τιμωρεί εκείνους που τα κακοποιούν.

Ο κ. Δριβελέγκας αλλά και τώρα η προκάτοχος του Μιλένα Αποστολάκη και φυσικά τώρα ο Κώστας Σκανδαλίδης - που πιο πολύ κόπτεται για τα εσωκομματικά του ΠΑ.ΣΟ.Κ. παρά για να παράγει ουσιαστικό έργο - έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια το open gov και τις διαδικασίες ανοιχτής διαβούλευσης που ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, καθιέρωσε υποτίθεται για να δείξει την διαύγεια των προθέσεων της δική του παρέας.

Τελικά η διαύγεια και η διαδικτυακή επικοινωνία – που τόσο διαφημίστηκε ενώ βρισκόμαστε ήδη στον 21ο αιώνα – αυτό που κατόρθωσε ήταν να φέρει στην επιφάνεια την ανικανότητα των αρμοδίων που πέρασαν τα τελευταία χρόνια από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τα στελέχη αυτού του υπουργείου δεν εννοούν να καταλάβουν, ότι θα θέματα που διαχειρίζονται είναι εξαιρετικά σημαντικά και κρίσιμα τόσο για τα ίδια τα ζώα (παραγωγικά, αδέσποτα, γουνοφόρα) που έχουν την ατυχία να επιβιώνουν στην Ελλάδα, αλλά και για τη δική μας χαμένη ανθρωπιά!

Ο κ. Δριβελέγκας απαντώντας ως υπουργός στις 8/11/2011 στην αναφορά με τις προτάσεις που κατέθεσε στις 6/10/2011 ο βουλευτής της Ν.Δ., Ν. Νικολόπουλος, για το εν λόγω νομοσχέδιο, παρουσιάζει το άσπρο μαύρο, ενώ στο επικείμενο νομοσχέδιο ο προσεχτικός αναγνώστης διαπιστώνει, ότι τίποτα ουσιαστικό δεν αλλάζει και καμιά ουσιαστική αλλαγή δεν προκύπτει, παρά τις συναντήσεις, τις ανταλλαγές απόψεων και τα μεγάλα λόγια!

Ανίκανοι, αδιάφοροι ή διαπλεκόμενοι οι αρμόδιοι του ΥΠ.Α.Α.Τ.;

Η δικηγόρος Νατάσα Μπομπολάκη εκπροσωπώντας την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 110 Ζωοφιλικών Σωματείων δίνει μια οργισμένη απάντηση στους ισχυρισμούς του κ. Δριβελέγκα.

Η μάχη που έχει δώσει εκείνη σε συνεργασία με τα μέλη δεκάδων φιλοζωικών σωματείων και με νομικούς, οι οποίοι ασχολούνται με τα δικαιώματα των ζώων, της δίνει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα αλλά και να μην ανέχεται την κοροϊδία κανενός.

Η κα Μπομπολάκη κρίνει και να κατακρίνει εκείνους τους αρμόδιους, που παίζουν με τη δική μας ανθρωπιά, καταδικάζοντας τα αδέσποτα ζώα που μένουν στη χώρα μας σε μια μαρτυρική ζωή.

Ολόκληρη η επιστολή


«Με έκπληξη αλλά και αγανάκτηση για τον εμπαιγμό, διαβάσαμε την απάντηση του Υφυπουργού ΥΠΑΑΤ κ. Δριβελέγκα, δια χειρός των γνωστών κτηνιατρικών υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ, σε αναφορά του βουλευτή κ. Νικολόπουλου σχετικά με τις διατάξεις του πολυαναμενόμενου υπό ψήφιση νομοσχεδίου για τα αδέσποτα ζώα και τα ζώα συντροφιάς.

Παρά τις διαβεβαιώσεις που λαμβάναμε από το Υπουργείο όλο αυτό το διάστημα, ότι στο νομοσχέδιο θα ενσωματωθεί η πλειονότητα των αιτημάτων που τέθηκαν μέσα από την εντυπωσιακή σε συμμετοχή πολιτών διαβούλευση και στη συνέχεια από τις φιλοζωικές Οργανώσεις στις κατ’ ιδίαν συσκέψεις με τους αρμόδιους, διαφάνηκαν τελικά οι πραγματικές σκέψεις των υπευθύνων.


Με ποια λογική αποφασίζουν κάποιοι που κάθονται στα γραφεία τους, που αγνοούν την Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των ζώων, που αναφέρουμε στην αρχή των θέσεών μας και μπερδεύουν την παγκόσμια θέση του φιλοζωικού κινήματος για ζώα που θα αναπαράγονται ελεύθερα και όχι μέσα σε κλουβιά και κατά παραγγελία, με το ζήτημα των αδέσποτων ζώων στην χώρα μας, που δεν έχουν ιδέα από την βαρβαρότητα των νεοελλήνων απέναντι στα ζώα, που αποφασίζουν, ότι η εγκατάλειψη ενός ζώου ή η παραβίαση των κανόνων ευζωίας του δεν πρέπει να συνιστούν ποινικό αδίκημα, αλλάζοντας επί το χείρον, σε ορισμένα σημεία την ισχύουσα νομοθεσία;


Δεν μπορούν να έχουν διαβαθμίσεις τα ποινικά αδικήματα ; Εάν στη θέση ενός αδύναμου ζώου έβαζαν έστω για μια στιγμή ένα παιδί θα έλεγαν τα ίδια; Ότι δηλ. το να σκοτώσεις ή να βασανίσεις ένα παιδί είναι βαρύ, αλλά εάν το πετάξεις στον δρόμο ή το αφήσεις να πεινάει ή το δέσεις με αλυσίδες δεν έγινε και τίποτα, αρκεί ένα πρόστιμο;


Πώς και γιατί αφαιρέθηκε από το αρχικό νομοσχέδιο της κ. Αποστολάκη ο όρος “μη μετατρέψιμη ποινή”; Ο τραυματισμός ή η θανάτωση ενός ζώου από αυτοκίνητο γίνεται χωρίς πρόθεση από την πλευρά του οδηγού και επομένως δεν χρήζει τιμωρίας, ενώ όταν ένας οδηγός τραυματίζει και σκοτώνει ανθρώπους το κάνει με πρόθεση και γι’ αυτό τιμωρείται;


Μήπως κάποιος πρέπει να ενημερώσει το Υπουργείο για την έννοια του όρου αντικειμενική ευθύνη; Μήπως η εγκατάλειψη του τραυματισμένου ζώου αβοήθητου στον δρόμο, που πολλές φορές ο τραυματισμός του είναι απόλυτα συνειδητός, χάριν μαγκιάς, δεν χρήζει τιμωρίας;


Ποιος μπορεί να είναι τόσο αφελής ώστε να πιστεύει ότι η παραβίαση της υποχρέωσης των Δήμων να μεριμνήσουν για τα αδέσποτα θα αντιμετωπισθεί με κινήσεις αγανακτισμένων φιλόζωων πολιτών;


Γιατί οι εθελοντές αλλοδαποί ευρωπαίοι κτηνίατροι ενώ κρίνονται ικανοί να κάνουν χειρουργικές επεμβάσεις είναι ανίκανοι να πιστοποιηθούν και να βάλουν ένα απλό τσιπάκι;


Μήπως και πάλι συνειδητά, όπως και μέχρι σήμερα, θα εμποδιστεί από τα γνωστά συμφέροντα το ευεργετικό για την χώρα μας ζήτημα των δωρεάν στειρώσεων;


Είμαστε απόλυτα βέβαιοι γι’ αυτό. Πάνω από 10 φορές μας διαβεβαίωσε ο κ. Δριβελέγκας ότι θα απαλειφτεί η επίμαχη φράση “με την συνεργασία πιστοποιημένου κτηνιάτρου” αλλά και πάλι επικράτησαν τα κυκλώματα μέσα από το υπουργείο, που έκαναν το δικό τους, αγνοώντας το αίτημα χιλιάδων φιλόζωων πολιτών χάριν μιας μικρής μειοψηφίας.


Με ποια επιστημονική τεκμηρίωση αντιμετωπίζεται η λεϊσμανίαση ως οιονεί πανούκλα από την οποία κινδυνεύουν οι άνθρωποι;


Είναι αλήθεια άκρως (!) παρακινδυνευμένο να αφαιρεθεί η ασφαλιστική δικλείδα της “κατ’ επανάληψη” επιθετικής συμπεριφοράς ενός ζώου ώστε να χαρακτηριστεί ως επικίνδυνο και κατά συνέπεια να ευθανατωθεί και δεν είναι άδικο να ευθανατωθεί ένα ζώο ως επικίνδυνο επειδή “αμύνθηκε” σε κάποια συγκεκριμένη στιγμή που δέχθηκε αναίτια επίθεση ανθρώπου;


Αυτά και άλλα ευτράπελα διαβάσαμε στην απάντηση του Υπουργείου. Πιστεύετε αλήθεια κ.κ. του Υπουργείου ότι συνομιλείτε τόσο καιρό με άτομα που δεν αντιλαμβάνονται τον εμπαιγμό σας;


Έχουμε απόλυτη επίγνωση του ότι το νομοσχέδιο για τα ζώα είναι ανθρωποκεντρικό και ζωοφοβικό, και όχι ένα σχέδιο που θα προστατεύει τα ζώα από την ασυδοσία του ανθρώπινου είδους αλλά θεωρούμε ότι πρέπει να ψηφιστεί μόνο χάριν των μερικών θετικών διατάξεων του, πλην όμως καλούμε έστω και την ύστατη αυτή ώρα την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και την Επιτροπή Εμπορίου να προχωρήσουν σε περαιτέρω βελτιώσεις του νομοσχεδίου, σύμφωνα με τις προτάσεις μας καθώς και στην άμεση ψήφισή του από την μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου.


Έχουμε απόλυτη συναίσθηση του ότι ο αγώνας μας θα συνεχιστεί και την επαύριον της ψήφισης του νομοσχεδίου μέχρι οι ότου οι πολίτες αυτής της χώρας αποκτήσουν φιλοζωική συνείδηση και κουλτούρα ικανή να αντιστρέψει την σημερινή επονείδιστη κατάσταση».

www.zoosos.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Οι δικες σας φωτογραφιες

Στείλτε μας φωτογραφίες των αγαπημένων σας τετράποδων φίλων.
Στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης ή απο τις στιγμές του παιχνιδιού τους.
Για να δείξουμε και την όμορφη πλευρά της φιλοζωίας..
Στείλτε τις στο: Himaira7@gmail.com

Επικοινωνια

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον Τηλεμαραθώνιο Ενημέρωσης και Αγάπης για τα Ζώα.

Christiana Berg
himaira7@gmail.com
Πάνος Καφφές
panoskaffes@yahoo.gr

Find us

Τηλεμαραθώνιος blog
Τηλεμαραθώνιος RSS

Follow us in Facebook

Αναγνώστες

Dog Lover Blogspot

pan de lees

On Line

Video