Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Στο επισυναπτόμενο αρχείο θα βρείτε μια σύνοψη - καταγραφή των εγκλημάτων κατά των ζώων για τον μήνα Ιανουάριο που είδαν το φώς της δημοσιότητας στην xώρα μας. Η καταγραφή δεν έχει γίνει με επιστημονικό στατιστικό τρόπο.


Πηγές είναι τα δύο φιλοζωϊκά sites: zoosos και adespoto

Δίνει όμως μια πολύ καλή ένδειξη για την έκταση του φαινομένου των κακοποιήσεων στην χώρα μας.


Αυτήν την φορά θεώρησα καλό να υπάρχει μια μικρή αναφορά στο κάθε περιστατικό. Επίσης Δεν υπάρχουν καθόλου φωτογραφίες στο επισυναπτόμενο αρχείο. Μπορείτε να τις βρείτε όπου υπάρχουν ανατρέχοντας στην πηγή - ηλεκτρονικό σύνδεσμο - link.

Στο επισυναπτόμενο αρχείο, παρατηρείστε τις ημερομηνίες. Σχεδόν κάθε ημέρα υπάρχει κάποια κακοποίηση ζώου, αδέσποτου, δεσποζόμενου ή της άγριας πανίδας. Παρατηρείστε επίσης τις περιοχές. Σε όλη την Ελλάδα.

Τονίζω ότι αυτά είναι τα περιστατικά που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας. Θεωρώ ότι τα περιστατικά κακοποίησης ζώων  είναι πολύ περισσότερα καθώς στην χώρα μας επiκρατεί η άποψη του ωχ αδερφισμού
".... σκυλί ήτανε, εδώ πεθαίνουν άνθρωποι...", "γείτονας είναι τι να κάνουμε...." κλπ και της γενικότερης αντιμετώπισης των ζώων ως αντικειμένων και όχι ως έμβιων όντων με ψυχή και συναισθήματα.

Θα ήθελα επίσης να κάνω μια επισήμανση για τα ζώα της άγριας Ελληνικής Φύσης για το οποία  τις περισσότερες φορές ο τραυματισμός τους προέρχεται απο τα σκάγια κάποιου κυνηγού, που πιθανόν να αυτοαποκαλείται λάτρης της φύσης και να τονίσω ότι  ως μέλος της Πανελλαδικής  Συντονιστικής Επιτροπής των 115 Φιλοζωϊκών σωματείων και ως μέλος για την προσπάθεια του Τηλεμαραθώνιου Αγάπης για τα ζώα, σαφέστατα υποστηρίζω την άποψη για την νομοθετική κατάργηση του κυνηγιού στην χώρα μας.

Όσο όμως αυτο το βάρβαρο "αιματοβαμένο" σπορ εξακολουθεί να υπάρχει και εφ' όσον οι κυνηγοί διατείνονται ότι αγαπούν την φύση και δεν σκοτώνουν ζώα και πουλιά τα οποία δεν αποτελούν θηράματα, ας απαντήσουν, τόσο οι ίδιοι όσο και υπεύθυνοι αυτού του κράτους που τους παραχωρούν τις άδειες της κατοχής κυνηγετικών όπλων, δηλ. του κυνηγού στο  "αφελές" ερώτημα: ποιές εξετάσεις δίνουν για την αναγνώριση των θηραμάτων που πυροβολούν;  Ποιά είναι η εκπαίδευσή τους και από ποιούς γίνεται; και αν γίνεται κάποιας μορφής εκπαίδευση κατά πόσον είναι επίσημη και πιστοποιημένη;

Έχω την "αφελή" αίσθηση ότι η διαδικασία είναι σαν να δίνει το επίσημο κράτος άδειες οδήγησης στους υπόψηφιους οδηγούς υποβάλοντάς τους  μονο σε κάποια τυπικά ψυχολογικά τεστ ούτε καν εξετάσεις δηλ, χωρίς εξετάσεις στα σήματα του κώδικα οδικής κυκλοφορίας ή γνώσεων οδήγησης οχήματος.  Θα εμπιστεύοταν η Ελληνική Πολιτεία τέτοιους οδηγούς; Πως δίνει λοιπον άδειες κατοχή ς κυνηγετικών όπλων σε ανθρώπους που δεν υποβάλονται σε καμία απολύτως εξέταση; Τα τόσα περιστατικά των πυροβολημένων ζωων και  πτηνών που δεν αποτελούν θηράματα, όπως γερακιών, μπούφων κλπ αποδεικνύουν οτί ακόμη και για τις περιπτώσεις που δεν υπάρχει λαρθροθηρία όπως διατείνονται οι κυνηγοί, η "αγνοιά τους" για τα "θηράματα" που πυροβολούν δημιουργεί  αν μη τι άλλο πρόβλημα στην φύση την οποία υποτίθεται ότι αγαπούν και "προστατεύουν" και δυσμενείς επιπτώσεις όχι μονο οικολογικές και περιβαλοντικές αλλά και οικονομικές (περίθαλψης) τις οποίες μάλιστα όχι μόνο δεν επωμίζονται αλλά τις μεταθέτουν και στις πλάτες άλλων.



Πάνος Καφφές
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Οι δικες σας φωτογραφιες

Στείλτε μας φωτογραφίες των αγαπημένων σας τετράποδων φίλων.
Στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης ή απο τις στιγμές του παιχνιδιού τους.
Για να δείξουμε και την όμορφη πλευρά της φιλοζωίας..
Στείλτε τις στο: Himaira7@gmail.com

Επικοινωνια

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον Τηλεμαραθώνιο Ενημέρωσης και Αγάπης για τα Ζώα.

Christiana Berg
himaira7@gmail.com
Πάνος Καφφές
panoskaffes@yahoo.gr

Find us

Τηλεμαραθώνιος blog
Τηλεμαραθώνιος RSS

Follow us in Facebook

Αναγνώστες

Dog Lover Blogspot

pan de lees

On Line

Video