Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012


Ούτε η πρόεδρος του δικαστηρίου, που τελικά καταδίκασε τον 55χρονο Αλβανό δράστη, δεν άντεχε να βλέπει τη φωτογραφία του χτυπημένου Ρήγα μέσα στα αίματα… Ο κατηγορούμενος, που χτύπησε βάναυσα δύο αδέσποτα σκυλιά με σιδηρολοστό στις 23 Δεκεμβρίου 2011 στο Μοσχάτο, καταδικάστηκε τελικά σήμερα από το Πλημμελειοδικείο της Αθήνας με 9 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή, ποινή όμως, που είναι εξαγοράσιμη, (με 20 ευρώ για κάθε μέρα) και με χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ.



Επί της ουσίας ο δολοφόνος του Ρήγα και βασανιστής του Δούκα θα πληρώσει για το έγκλημα, που διέπραξε, περίπου 8.500 ευρώ. Αρχικά προτάθηκε η μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης, που προβλέπεται για κάθε ζώο, δηλαδή 12 μήνες, αλλά με συμψηφισμό - όπως προβλέπει ο νόμος - επιβλήθηκαν 9 μήνες για την κατά συρροή κακοποίηση των ζώων σύμφωνα με τον εισαγγελέα. Θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι είναι η μεγαλύτερη ποινή, που προβλέπεται, για τέτοιους είδους πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεις.

Ο κατηγορούμενος δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από την δικηγόρο του, η οποία προσπάθησε – αλλά δεν τα κατάφερε – να παρουσιάσει ως ψευδομάρτυρες όλους εκείνους, που σήμερα κατέθεσαν, τι είδαν το πρωί της 23 Δεκεμβρίου 2011. Προσπάθησε δε να δικαιολογήσει τον 55χρονος λέγοντας, ότι τα ζώα του επιτέθηκαν, επειδή ήταν πεινασμένα!

Η συνήγορος του κατηγορουμένου απευθυνόμενη προς την Μαρίνα Τελή την κατηγόρησε, ότι ξεσήκωσε τους φιλόζωους μέσω του ίντερνετ, αναγκάζοντας την πρόεδρο να παρέμβεις λέγοντας της «εντάξει αγορεύσατε!». Μάλιστα όταν κάποιος από τους δεκάδες φιλόζωους, που κατέκλυσαν την αίθουσα του δικαστηρίου, κρατούσε στο χέρι του τη φωτογραφία του χτυπημένου Ρήγα η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε να την κατεβάσει (καθώς το θέαμα του ζώου πλημμυρισμένο με αίματα είναι φριχτό) γιατί όπως είπε «δεν αντέχει να την βλέπει».

Η δίκη το αποτέλεσμα της οποίας δικαιώνει το φιλοζωικό κίνημα κράτησε περισσότερο από μια ώρα και δικηγόρος των φιλοζωικών σωματείων ήταν ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., Θάνος Πλεύρης. Θυμίζουμε ότι ο κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εντός 10 ημερών να καταθέσει έφεση.

zoosos
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Οι δικες σας φωτογραφιες

Στείλτε μας φωτογραφίες των αγαπημένων σας τετράποδων φίλων.
Στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης ή απο τις στιγμές του παιχνιδιού τους.
Για να δείξουμε και την όμορφη πλευρά της φιλοζωίας..
Στείλτε τις στο: Himaira7@gmail.com

Επικοινωνια

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον Τηλεμαραθώνιο Ενημέρωσης και Αγάπης για τα Ζώα.

Christiana Berg
himaira7@gmail.com
Πάνος Καφφές
panoskaffes@yahoo.gr

Find us

Τηλεμαραθώνιος blog
Τηλεμαραθώνιος RSS

Follow us in Facebook

Αναγνώστες

Dog Lover Blogspot

pan de lees

On Line

Video