Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012


Στις 7 Μαρτίου, όπως αναφέρει, η Σία Σοφιανοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ακράτας (Σ.Π.Α.Ζ.Α.) «Τα Φιλαράκια», στο Ριόλο Αχαΐας, ο Διονύσης Γιαννόπουλος, ισχυρίστηκε, ότι ο σκύλος της γειτόνισσας του Άννας Καλογεροπούλου (το σπίτι της είναι 200 μέτρα μακριά από το δικό του), μπήκε στην αυλή του, που είχε το κοτέτσι και τους δύο δεμένους σκύλους του και έφαγε ένα κοτόπουλο.

Χωρίς μάλιστα να μπορεί να αποδείξει τον ισχυρισμό του, καθώς οι γείτονες δεν επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο και ισχυριζόμενος επίσης, ότι δεν γνώριζε ποιανού ήταν ο σκύλος, πυροβόλησε τα δύο σκυλιά της κας Καλογεροπούλου με την κυνηγετική του καραμπίνα, το ένα το σκότωσε, ενώ το δεύτερο τραυματίστηκε σοβαρά.

Το έγκλημα διαπράχθηκε μάλιστα μπροστά στο σπίτι της κας Καλογεροπούλου και μπροστά σε αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος είναι γείτονας τους.

Ο ισχυρισμός του δράστη κατά πάσα πιθανότητα είναι εντελώς προσχηματικός, χωρίς βέβαια να σημαίνει, ότι και αν ακόμη είναι αληθινός, ο άνθρωπος αυτός έχει το δικαίωμα να πυροβολήσει και να σκοτώσει έναν σκύλο.

Το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής ειδοποιήθηκε αμέσως για το έγκλημα όπως και ο Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ακράτας «Τα Φιλαράκια». Η Αστυνομία όμως έφθασε στον τόπο, του εγκλήματος, με σχετική καθυστέρηση και χωρίς το απαραίτητο εισαγγελικό ένταλμα για την σύλληψη του δράστη, (αφού η δίωξη γίνεται αυτεπάγγελτα) με αποτέλεσμα ο δράστης να κρυφτεί στο σπίτι του και να αποφύγει την διαδικασία του αυτοφώρου.

Εναντίον του έγινε μήνυση από την οικογένεια της Άννας Καλογεροπούλου, και θα ακολουθηθεί η νόμιμη δικαστική οδός. Οι φιλόζωοι, έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και αναμένουν την επιβολή της μέγιστης ποινής για τον δράστη, όπως προβλέπει ο νέος νόμος 4039/12 για τις περιπτώσεις κακοποιήσεων και θανατώσεων ζώων.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Οι δικες σας φωτογραφιες

Στείλτε μας φωτογραφίες των αγαπημένων σας τετράποδων φίλων.
Στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης ή απο τις στιγμές του παιχνιδιού τους.
Για να δείξουμε και την όμορφη πλευρά της φιλοζωίας..
Στείλτε τις στο: Himaira7@gmail.com

Επικοινωνια

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον Τηλεμαραθώνιο Ενημέρωσης και Αγάπης για τα Ζώα.

Christiana Berg
himaira7@gmail.com
Πάνος Καφφές
panoskaffes@yahoo.gr

Find us

Τηλεμαραθώνιος blog
Τηλεμαραθώνιος RSS

Follow us in Facebook

Αναγνώστες

Dog Lover Blogspot

pan de lees

On Line

Video